Victime ale exploatării sexuale din EuropaQ de Est devin modele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alta Moda le dă o şansă prostituatelor să-şi reia viaţa "de unde au lăsat-o" Tinere femei din Europa de Est, printre acestea şi două românce, şi două bulgăroaice, care au fost

Alta Moda le dă o şansă prostituatelor să-şi reia viaţa "de unde au lăsat-o"

Tinere femei din Europa de Est, printre acestea şi două românce, şi două bulgăroaice, care au fost plasate în structurile de reabilitare din Italia, după ce au fost forţate să se prostitueze, vor participa, la sfârşitul acestei luni, la Festivalul Haute Couture de primăvară/vară de la Roma.

Iniţiativa aparţine asociaţiei Alta Moda şi are în vedere, deocamdată, 20 de tinere aflate în această situaţie.

Două românce, printre protagoniste

Fetele, victime ale violenţei şi exploatării sexuale, printre acestea şi româncele Cristina, 20 de ani, şi Mara, 27 de ani, care au urmat cursuri de formare în meseria de creatoare de modă pentru agenţia de modă AltaRoma, vor prezenta modele realizate împreună cu studenţi de la Şcoala de Modă Ida Ferri, scrie presa italiană. Un curs intitulat "A relua viaţa de unde ai lăsat-o" le va permite tinerelor să vadă moda nu numai ca pe un instrument ce exprimă stil şi eleganţă, dar şi ca pe o şansă creativă şi profesională.

Unele dintre ele vor avea posibilitatea să apară şi pe scenă, altele, dacă se vor dovedi talentate, vor putea ajunge creatoare de modă.

Alături de mari creatori de modă

Pe parcursul a trei zile vor avea loc evenimente speciale şi spectacole pentru a sărbători nu numai măreţia articolelor de vestimentaţie, în toate aspectele şi metamorfozele lor, dar şi ispita Festivalului Haute Couture, cel care impune standardele în moda italiană din toată lumea.

La acest festival vor fi prezentate colecţii ale unor stilişti de marcă, precum Marella Ferrera, Fausto Sarli, Giovanni Cavagna, Casa Gattinoni, Lorenzo Riva, Abed Mahfouz, Raffaella Curiel, Camillo Bona, Renato Balestra, Tony Ward, Susanna Liso, Stretch Couture, Alessandro Consiglio, Patrizia Pieroni, Bianca Maria Gervasio, Michele Miglionico. Luni, la Tempio di Adriano, tinerele vor însoţi pe podium hainele pe care le-au croit, cusut sau brodat, în speranţa de a-şi construi un viitor departe de trecutul dureros.

Prima Doamnă a Italiei aderă la acest proiect

"A le oferi atâtor femei tinere, victime ale marginalizării şi violenţei, oportunitatea de a se reabilita printr-o formare profesională care să favorizeze reintegrarea lucrativă în sectorul modei şi al vestimentaţiei este o iniţiativă care face cinste agenţiei AltaRoma, care a promovat-o, şi instituţiilor publice şi private, care au permis realizarea ei. Moda favorizează reabilitarea", a scris soţia şefului statului italian, Clio Napolitano, preşedintelui AltaRoma, Stefano Dominella.

Prima Doamnă a Italiei nu va putea asista la eveniment din cauza unor angajamente instituţionale, dar a confirmat aderarea la acest proiect social.

Atelierul de formare a tinerelor defavorizate, coordonat de Deanna Ferretti, şi-a început activitatea în decembrie 2006 şi prevede peste 700 de ore de cursuri de creatoare de modă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite