Viceprimarul democrat al sectorului 4, executat politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Silaghi, subalternul edilului sectorului 4, Adrian Inimăroiu, ar putea fi schimbat din funcţie la următoarea şedinţă a Consiliului Local. Următorul vizat, prefectul Capitalei, Mioara

Radu Silaghi, subalternul edilului sectorului 4, Adrian Inimăroiu, ar putea fi schimbat din funcţie la următoarea şedinţă a Consiliului Local. Următorul vizat, prefectul Capitalei, Mioara Mantale

Tensiunile politice de la nivelul Capitalei, dintre democraţi şi liberali, ies la iveală în administraţia locală. După mai multe scenarii dezvăluite de grupuri de consilieri ai PD, PNL şi chiar PSD, la sectorul 4 va avea loc o primă schimbare a unui viceprimar democrat.

După şedinţa Consiliului General din 31 martie, disputele s-au amplificat în toate primăriile de sector. Au fost zvonuri că PNL ar cocheta cu PSD pentru schimbarea viceprimarilor PD de la cele şase primării. O parte din informaţii au fost infirmate, dar la sectorul 4, războiul dintre edilul liberal Adrian Inimăroiu şi viceprimarul democrat Radu Silaghi se va încheia cu victime.

Pedistul acuză presiuni politice

Ieri, viceprimarul Partidului Democrat l-a acuzat pe Inimăroiu că vrea să îl schimbe pe motive politice. "După ieşirea PD de la guvernare au început presiunile la adresa mea", a declarat Silaghi. El precizează că, în urma unei şedinţe a organizaţiei sectorului 4 a PNL, Adrian Inimăroiu a declarat că atât membri ai PNL, cât şi ai PD doresc schimbarea actualului viceprimar. Silaghi l-a mai acuzat pe Inimăroiu că în ultimii ani i-au fost retrase mai multe atribuţiuni. Mai mult, el spune că primarul sectorului 4 i-a subminat de mai multe ori autoritatea şi că scandalul este putred . "La nivelul Primăriei Sectorului 4, dar şi al Consiliului Local există de mai mult timp o stare de tensiune", a adăugat Silaghi.

Dragoste cu năbădăi între Inimăroiu şi democraţi

Adrian Inimăroiu neagă toate afirmaţiile lui Silaghi şi îl pune pe adjunctul său într-o situaţie penibilă. El spune că este susţinut în demersul său de înlocuire a lui Silaghi chiar de consilierii PD. "Dorinţa de a schimba viceprimarul nu este a mea sau a PNL, ci chiar a colegilor lui democraţi, care vor să aducă în locul lui un alt membru PD, mai competent şi echilibrat", a spus în replică Adrian Inimăroiu. Primarul sectorului 4 recunoaşte că între el şi colegul lui democrat sunt tensiuni de mai mult timp, argumentând că cele două cabinete, chiar dacă reprezintă aceeaşi primărie, au birouri de presă separate. "Domnul Silaghi este în conflict cu toată primăria, inclusiv cu ai lui colegi democraţi care sunt directori în diferite departamente", a susţinut Inimăroiu, care a adăugat că Silaghi i-ar împiedica pe unii directori din subordinea lui să participe la şedinţele operative. "Directorii s-au săturat de el", conchide Inimăroiu.

Urmează prefectul Mioara Mantale?

Un nou meci între PNL şi PD este aşteptat în şedinţa de consiliu de astăzi. Dacă democraţii nu vor susţine candidatul liberalilor pentru postul de viceprimar, tensiunile dintre cele două tabere se pot amplifica. Mai mult, după înlăturarea celor cinci consilieri PLD, care au intrat în consiliu pe listele Alianţei D.A., s-ar putea ajunge chiar la dizolvarea Consiliului General. Dacă instanţele vor dovedi că voturile celor cinci nu au valoare, după ce au demisionat din PNL, se poate ajunge în final chiar şi la dizolvarea consiliului. Legea spune că, dacă mai mult de trei hotărâri sunt considerate ilegale, atunci este posibil acest lucru. Probleme nu au numai consilierii. După ieşirea PD de la guvernare, nici prefectul Mioara Mantale nu se simte prea bine. Ea ar putea fi mutată de guvern în alt oraş. Pentru a se detaşa de luptele politice, Mioara Mantale va intra la sfârşitul săptămânii viitoare în concediu de odihnă.

După ieşirea PD de la guvernare au început presiunile la adresa mea
Radu Silaghi, viceprimar sector 4

Ceartă în administraţia de la Braşov, înţelegeri tacite la Cluj, Timişoara şi Arad

La Braşov, vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a somat PNL să schimbe toţi şefii instituţiilor deconcentrate, instalaţi sau susţinuţi de PD. În replică, primarul George Scripcaru, vicepreşedinte PD, a ameninţat că schimbarea directorilor va isca "un scandal monstru". Liderul PNL Braşov, Aristotel Căncescu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean, a anunţat însă că activitatea şefilor de instituţii din judeţ va fi atent monitorizată. La Cluj, situaţia este una aparte. Liderul PD, Emil Boc, a declarat că a discutat şi înaintea ruperii Alianţei cu preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, convenind că, indiferent ce se va întâmpla la Bucureşti, cele două partide vor merge împreună. În Timiş e linişte. Liberalii şi democraţii au semnat, înainte de alegerile din 2004, un protocol de colaborare cu PNŢCD. Liderul liberalilor timişeni, Liviu Borha, nu exclude însă posibilitatea unei alianţe cu PSD. Vicepreşedintele PNL Arad, Gheorghe Florea, spune că în plan local liberalii vor susţine orice proiect, al oricui, de interes pentru judeţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite