Viceprimarul Orza, ţintă falsă a PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali PSD Timişoara au declanşat, în urmă cu două zile, procedurile de revocare din funcţie a viceprimarului Adrian Orza şi voiau să înainteze o adresă oficială către

Consilierii municipali PSD Timişoara au declanşat, în urmă cu două zile, procedurile de revocare din funcţie a viceprimarului Adrian Orza şi voiau să înainteze o adresă oficială către consiliul local, pentru convocarea unei şedinţe extraordinare a plenului.
Cei şapte consilieri PSD au primit avizul conducerii locale a fostului partid de guvernământ, deşi ei susţin că nu e vorba de o acţiune politică, ci de una cu caracter administrativ. Consilierii ar vrea revocarea din funcţie a viceprimarului Orza, considerând că "activitatea acestuia afectează grav credibilitatea administraţiei publice şi imaginea municipiului Timişoara". Contestatarii viceprimarului vor să dovedească acest lucru cu ajutorul unor documente care se află într-o anexă ce va însoţi adresa către Consiliul local Timişoara. Acţiunea pesediştilor timişoreni este prima de acest fel la nivelul administraţiei municipale, dar nu poate reuşi decât cu sprijinul a încă doi consilieri locali aparţinând altor partide politice. Este nevoie ca adresa către CLT să poarte un număr de nouă semnături pentru a se putea convoca o şedinţă extraordinară a consiliului local, în care ar urma să se supună la vot cererea consilierilor PSD.
Ieri însă nu se mai vorbea de revocare, ci de o analiză a activităţii viceprimarului contestat, în legătură cu activitatea de informatizare a primăriei timişorene.
"Am adus oraşului o imagine pozitivă"
De partea cealaltă, Adrian Orza susţine că acuzele lansate la adresa lui pot fi demontate foarte simplu, pentru că există un raport al Curţii de Conturi Timişoara care a analizat şi s-a pronunţat asupra aspectelor incriminate. "Nu s-a împărţit niciun contract în 16 contracte mai mici şi e vorba de o perioadă de 5 ani. Raportul Curţii de Conturi infirmă acuzaţiile, dar nu vrea să-l citească nimeni pentru că-mi este favorabil", ne-a declarat viceprimarul Orza. El nu vrea să se pronunţe asupra intereselor care s-ar afla în spatele acţiunilor îndreptate împotriva lui, dar spune, fără să nominalizeze, că alţii ar trebui analizaţi, şi nu persoana sa.
"Eu consider că am făcut un lucru bun şi corect şi am adus oraşului o imagine pozitivă", a adăugat Orza. Există mai multe voci în cadrul Consiliului local, din rândul consilierilor PPCD, care susţin că Orza ar fi o ţintă falsă şi că, de fapt, cel vizat de acţiunea PSD-ului este primarul Gheorghe Ciuhandu, şeful de partid al viceprimarului.
În Timişoara este ştiut faptul că fostul partid de guvernamânt nu a deţinut niciodată, în ultimii 16 ani, puterea locală în Timişoara şi nu a avut nici măcar un post de viceprimar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite