Vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby jongleaza cu terenuri care nu-i apartin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby, Victor Istrate, este implicat in afaceri dubioase cu terenuri viticole din judetul Vrancea. Ziarul Adevarul a prezentat, recent, modul prin care Horia

Vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby, Victor Istrate, este implicat in afaceri dubioase cu terenuri viticole din judetul Vrancea. Ziarul Adevarul a prezentat, recent, modul prin care Horia Vintila Furtuna, vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, a dat un tun de 100 milioane de euro in aceeasi maniera. Victor Istrate a intrat acum in randul latifundiarilor locali, fiind considerat in judet unul dintre "sefii mafiei gulerelor albe". In spatele lui Istrate se afla si fostul director al IAS Costesti, Gheorghe Liviu. Directorul fostei IAS Cotesti-Vrancea, Gheorghe Liviu, a cumparat in 1999 aceasta intreprindere. Ulterior, i-a schimbat si denumirea in SC Rovinco SRL. Dupa privatizare, Gheorghe Liviu s-a trezit cu o gramada de revendicari de teren din partea fostilor proprietari expropriati de comunisti. Unul dintre procesele cu pricina a fost cu Teodorina Danariciu si Mioara Parvulescu, mostenitoare de drept ale unei suprafete de jumatate de hectar in incinta Fermei 6 Cotesti. Femeile s-au judecat cu Gheorghe Liviu, trecand prin toate etapele procesului - Tribunalul Vrancea, Curtea de Apel Galati si Curtea Suprema de Justitie - castigand la toate instantele. Faptul ca procesul se afla pe rol nu l-a impiedicat insa pe Gheorghe Liviu sa vanda o parte din terenul respectiv catre SC PUTNA SA. Aceasta firma este a lui Victor Istrate. Dovada in acest sens sta contractul de vanzare-cumparare nr. 4669/18.12.2001 incheiat la notarul public Rodica Tanase. Reamintim cititorilor nostri ca acest notar, fost consilier in cadrul Primariei Focsani, a facut obiectul unui dosar penal pentru fals material in inscrisuri oficiale pe vremea cand l-a ajutat pe Horia Furtuna sa obtina ilegal titluri de proprietate.
Casa de Pensii si notarul Rodica Tanase, partasi la escrocherie
Vanzarea terenului nu a fost adusa la cunostinta instantei. Judecatorii dau castig de cauza mostenitoarelor de drept cu titlu executoriu. Printr-o inginerie financiara si ignorand hotararea judecatoreasca, Liviu Gheorghe isi duce planul la capat, si anume sa-i vanda terenul lui Istrate. Asa incepe potlogaria. Inopinat, Casa Judeteana de Pensii Vrancea isi aduce aminte ca SC ROVINCO SA avea o datorie de aproximativ 19 miliarde de lei la bugetul asigurarilor sociale. Dupa doua somatii consecutive, Casa Judeteana de Pensii trece la executarea silita a debitorului, punand sechestru inclusiv pe terenul castigat in instanta de Teodorina Danariciu si Mioara Parvulescu. Pasul urmator, activul "Ferma 6 Cotesti", este scos la licitatie. Cea care castiga este SC VINSTAR SRL, al carei patron, Epure Valica, cumpara ferma cu 255 milioane de lei. Culmea, VINSTAR vinde ulterior ferma catre VINEXPORT Trade Mark (fosta SC PUTNA SA) patronata de vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby, Victor Istrate. Astfel se inchide cercul. Contactat telefonic, Victor Istrate ne-a declarat ca el este un cumparator de buna-credinta al acestui teren. "Eu am discutat chiar personal cu cele doua femei si stiu de situatia acestei suprafete de 5.000 de metri patrati. Eu nu am de ce sa ma tem. Vina este a statului care a trecut ca active terenuri ce nu erau ale lui. De unde sa stiu eu ca, atunci cand ROVINCO mi-a vandut mie prima data, terenul facea obiectul unui proces de revendicare? Daca se va da o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, prin care terenul care mi-a fost vandut sa fie dat revendicatorilor, eu nu voi face altceva decat sa ma supun legii", ne-a declarat vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby. Acelasi notar public Rodica Tanase a mai fost implicata in astfel de afaceri cu terenuri, in care la mijloc s-a aflat Casa Judeteana de Pensii. Printr-o manevra asemanatoare, baronul de Vrancea, Marian Oprisan, a dat un tun de 4 miliarde de lei de pe urma unei crame cu traditii istorice.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite