Vicele lui Boc nu mai vinde şuruburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să poată fi viceprimar al Clujului, Laszlo Attila şi-a vândut cu 250.000 de euro magazinele de articole tehnice Funcţia de viceprimar al Clujului l-a obligat pe Laszlo Attila să

Ca să poată fi viceprimar al Clujului, Laszlo Attila şi-a vândut cu 250.000 de euro magazinele de articole tehnice

Funcţia de viceprimar al Clujului l-a obligat pe Laszlo Attila să renunţe la cea mai profitabilă afacerea sa: lanţul de magazine de şuruburi şi rulmenţi.

Edilul era proprietar şi administrator la societăţile Rulment Şuruburi SRL şi Novo Farm SRL. Prin lege, funcţiile de viceprimar şi administrator la o societate la care eşti acţionar sunt incompatibile.

Astfel, pachetul de acţiuni deţinut la cele două firme a fost vândut ieri de Laszlo Attila cu un milion de lei, adică 250.000 de euro.

Noul proprietar este un fost angajat al viceprimarului, al cărui nume nu a fost dezvăluit de Laszlo Attila. Banii din vânzare îi va investi într-o bibliotecă electronică privată, la al cărei plan lucrează de trei ani.

Şuruburi în loc de medicamente

Laszlo a pornit afacerea cu şuruburi în 1994, după ce anterior se ocupase de comerţ cu produse farmaceutice. "Trebuia să mă reprofilez, nu mai mergea cu medicamentele. Eu lucram atunci în Szolnok, un orăşel din Ungaria cu 60.000 de locuitori şi şase magazine de şuruburi. Am zis că pot să încerc şi eu în România", îşi aminteşte Laszlo Attila.

Tatăl său a fost şeful serviciului de control tehnic de calitate la uzina Metalul Roşu. "Mă pricepeam la mecanică", spune viceprimarul. Şi-a deschis primul magazin de şuruburi, rulmenţi, simeringuri şi curele din Cluj-Napoca, pe strada Croitorilor.

Reţea de magazine

În cei 14 ani de când s-a ocupat de afacere, Laszlo Attila a reuşit să creeze o reţea proprie de magazine, 7 în ţară. Şofer, vânzător şi director deopotrivă, viceprimarul susţine că a reuşit în afaceri în primul rând prin echipa pe care a creat-o, iar apoi prin seriozitatea de care au dat dovadă.

"Clienţii vin aici pentru varietatea produselor şi seriozitatea cu care sunt trataţi. Avem comenzi de la multe firme de construcţii", povesteşte unchiul viceprimarului, Mayai Adalbert, angajat la unul dintre magazine. În cele trei magazine deschise de viceprimar la Cluj se comercializează peste 14.000 de articole de asamblare.

De patru ani în politică

Laszlo Attila are 44 de ani şi este de profesie medic pediatru. Între 1990 şi 1993 a lucrat la un spital din Szolnok. A renunţat la profesie în favoarea afacerilor derulate în oraşul de pe Someş. A debutat în politică în 2004, ca şi consilier municipal din partea UDMR, iar în 2005 a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. Din 19 iunie, este viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Nu a fost visul meu din grădiniţă să fiu angajat la primărie. Din moment ce am acceptat însă, o să îmi fac datoria în mod onest. Trebuia să renunţ la magazine
Laszlo Attila, viceprimar Cluj-Napoca

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite