Viaţa sexuală activă stimulează fertilitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin două contacte sexuale pe săptămână şi o dietă bogată în alune şi nuci menţin fertilitatea masculină şi după 40 de ani Şansele unui cuplu de a concepe un copil erau

Cel puţin două contacte sexuale pe săptămână şi o dietă bogată în alune şi nuci menţin fertilitatea masculină şi după 40 de ani

Şansele unui cuplu de a concepe un copil erau până acum strâns legate de vârsta femeii. Însă medicii susţin că impactul paternal este mult mai mare decât s-ar fi crezut.

Specialiştii Centrului Eylau for Assisted Reproduction din Franţa nu cunosc explicaţia exactă a acestui fenomen, dar se presupune că ar exista o legătură între vârsta bărbatului şi scăderea ADN-ului în spermă, potrivit postului NBC.

Echipa de francezi a analizat mostre prelevate de la mai mult de 21.000 de aşa-numite inseminări intrauterine. Apoi au analizat calitatea spermei, numărul de sarcini, avorturi sau rata sarcinilor duse la termen.

Astfel, s-a constatat că pierderile de sarcină au fost mai multe în cuplurile în care bărbatul avea peste 40 de ani.

Spermograma, gata în 48 de ore

Medicii sunt de părere că acest declin al calităţii spermei, care apare în cadrul procesului de îmbătrânire, poate fi combătut dacă se ţine cont de câteva sfaturi. Potrivit dr. Laurenţiu Luca, directorul Policlinicii Puls, fertilitatea masculină poate fi "întreţinută" printr-un stil de viaţă sănătos, ferit de excese, dar şi printr-o alimentaţie bogată în alune, nuci şi sâmburi de mere, alimente cunoscute pentru capacitatea lor de a creşte fertilitatea.

Pe de altă parte, bărbatul trebuie să aibă o viaţă sexuală regulată, săptămânal fiind recomandate în jur de două, trei contacte sexuale. "Există studii potrivit cărora pantalonii strâmţi, cum sunt blugii de exemplu, ar scădea calitatea şi cantitatea spermei. După cum se ştie, spermatogeneza este favorizată de temperaturile mai scăzute", a precizat dr. Luca.

Acesta a adăugat că, în cazul unui cuplu infertil, prima investigaţie medicală trebuie făcută bărbatului. Este vorba despre spermogramă, o analiză care măsoară volumul, Ph-ul, mobilitatea şi vitalitatea spermatozoizilor. Testul costă 40 de lei, iar rezultatele sunt gata în cel mult 48 de ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite