Viaţă de miliardar sărac, la doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţă de miliardar sărac, la doi ani
Viaţă de miliardar sărac, la doi ani

Daiana Varga beneficiază de o poliţă de asigurare de 100.000 de lei de pe urma mamei decedate într-un accident. AIG Life a anunţat familia că a fost aprobată eliberarea primei de asigurare, însă membrii acesteia nu au 700 de lei pentru a plăti succesiunea.

Ibolya Varga locuia împreună cu fetiţa Daiana, de doi ani,  mama Ana şi bunicul Ioan Hoka, în localitatea Turda. Casa se afla în colonia de rromi din cartierul marginaş Poiana.

La 20 de ani lucra ca operatoare pe bandă la firma de cabluri electrice ACE, făcând naveta, zilnic, la Cluj. Pe 7 februarie 2008, şi-a încheiat o asigurare pentru deces şi invaliditate, cu o sumă asigurată de un miliard de lei vechi - 100.000 lei.

După doar o lună, avea să sfârşească strivită sub un munte de fiare, în timp ce căuta materiale uzate la o groapă improvizată de deşeuri din Poiana, pentru a face un ban în plus. Tragicul eveniment a făcut ca fetiţa ei, Daiana, să beneficieze de 100.000 de lei, suma asigurată.

Au nevoie de 700 de lei

După înmormântare, familia a intrat în legătură cu firma de asigurări AIG, care a solicitat câteva documente, certificatul de deces, raportul poliţiei şi fişa medicală. În urmă cu o săptămână, familia a primit răspunsul firmei, prin care se preciza că solicitarea a fost aprobată.

În adresă se cerea o fotocopie a certificatului de moştenitor. Astfel, pentru a obţine cei 100.000 de lei, familia Varga va trebui să facă actele de succesiune, operaţiune care costă 700 de lei.

Membrii familiei susţin că suma este imposibil de plătit având în vedere că cele şase persoane care trăiesc în casă au, în total, un venit lunar de circa 700 de lei.

Cade casa pe ei

Dacă vor recupera banii de asigurare, aceştia ar dori să renoveze casa străbunicului, în care trăieşte acesta, alături de bunica fetiţei, Daiana şi trei nepoţi. Casa stă să se prăbuşească. Veche de vreo 50 de ani, casa cu două încăperi are acoperişul găurit, geamurile sparte, iar curentul electric este deconectat de un an.

Facturile la gaz sunt neplătite de mai multe luni, depăşind suma de 1.200 de lei. Apă curentă nu există în apropiere, iar pentru toaletă se foloseşte câmpul din apropiere. Femeia mai doreşte ca fetiţa să aibe o viaţă mai bună şi să poată urma o şcoală, la fel ca mama decedată, care a avut 10 clase.

Banii vor fi gestionaţi de tutore

Situaţia nu este deloc simplă. Monica Filip, şefa Direcţiei de Protecţie a Copilului Cluj ne-a declarat că este un caz inedit pentru instituţie. Aceasta spune totuşi că primul pas va fi legalizarea unui tutore al fetiţei. Acesta nu va putea cheltui niciun ban, decât cu aprobarea autorităţii competente. Ana Varga, bunica fetiţei şi-ar dori să se ocupe în continuare de creşterea acesteia.

Clauze contractuale

În cazul în care în contractul de asigurare s-a specificat că fetiţa va putea dispune de bani numai la majorat, aceasta va trebui să trăiască ani buni în mizerie alături de bunică şi celelalte rude.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite