Viaţa unui elev, curmată de un copac doborât de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cruce. "Eu i-am auzit. Erau prinşi, bieţii, sub copac. Băiatul nu mai mişca. Am pus două pături pe el, începuse să tremure, ochii lui de-abia mai erau deschişi, şi-i tot dădea peste cap, se

cruce. "Eu i-am auzit. Erau prinşi, bieţii, sub copac. Băiatul nu mai mişca. Am pus două pături pe el, începuse să tremure, ochii lui de-abia mai erau deschişi, şi-i tot dădea peste cap, se învineţise. Avea o gaură în cap cu mult sânge. O fată ţipa, era în genunchi, alta, mai mult în picioare. Ele au fost scoase mai repede", spune Geta Odăiaşu, şefa spălătoriei de lângă Liceul Bilingv "Decebal" din Capitală. Pe o alee de lângă liceu au fost prinşi, ieri, sub un copac doborât de vânt, 3 elevi: Eduard Nica, Ruxandra Niţescu şi Magda Izbicioaia, toţi din clasa a XI-a. Fetele au scăpat, băiatul, Edy, cum îi spun colegii, a murit în timpul operaţiei. Vestea morţii lui i-a îngrozit pe profesori. "Nu pot să cred, mă duc să-l văd la spital... eram aşa buni prieteni", începe să strige diriginta lui Eduard, Oana Dumitrescu. Angela Bălan, directoarea Liceului "Decebal", spune că "am fost anunţaţi de incident de către alţi copii, care i-au văzut. Cei trei elevi veneau împreună la şcoală şi s-a întâmplat nenorocirea. Chiar atunci când au trecut, s-a prăbuşit copacul peste ei. Familiile au fost anunţate şi au mers la spital. Suntem cu toţii în stare de şoc". Zeci de copii trec pe aleea de lângă şcoală în fiecare zi, pentru a ajunge mai repede la cursuri. "Să vină cineva să vadă în ce hal stăm aici. Sunt o groază de copaci bătrâni care stau să cadă în capul nostru şi nu-i taie nimeni. Să răspundă cei de la primărie", strigă un muncitor care a fost martor la tragedie. "S-au mai rupt copaci - spune un elev în clasa a VII-a. Dar noi tot trecem pe aici, că e o scurtătură, ăsta e drumul nostru spre şcoală. Am ocoli prea mult dacă nu am lua-o pe aici. Mai e un copac mare, cu multe găuri în el, pe partea cealaltă... ne e frică să trecem". Părinţii lui Edy sunt în stare de şoc. Mama a fost sedată şi dusă acasă, tatăl a îngenuncheat în spital la aflarea veştii.
"Ieri jucam fotbal în curtea şcolii şi azi nu mai este", spunea, printre lacrimi, un coleg de şcoală de-al lui Edy. Vreo 20 de colegi de-ai săi stăteau la intrarea de la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală. Au venit încă de pe la ora 10, imediat după ce Salvarea i-a adus pe Edy şi pe cele două colege rănite în acest stupid accident. Medicii i-au luat imediat în primire. Fetele au intrat în camera de gardă pe propriile picioare, dar Edy a fost dus de urgenţă în camera de resuscitare. În cădere, copacul i-a străpuns întregul torace, iar inima i s-a oprit. A ajuns la spital în stop cardiorespirator. Avea traumatisme pulmonare, toracice şi craniene extrem de grave. După numai o oră şi jumătate de la accident, printre colegi s-a răspândit vestea tragică. Edy a murit.

Vântul a făcut cinci victime în Capitală
Bilanţ tragic, ieri, în Capitală, din cauza vântului: lângă tânărul de 17 ani, care a murit, o femeie de 45 de ani se află în comă, iar alte trei persoane, două liceene, colege cu Edy, şi un bărbat de 30 de ani se află în spital cu fracturi. Femeia de 45 de ani a intrat în comă după ce o cărămidă i-a căzut în cap. Ea se afla în apropierea Spitalului "Sf. Maria" când s-a produs accidentul. Medicii de la această unitate medicală i-au acordat primul ajutor, după care au trimis-o la Floreasca. Tot la Floreasca a ajuns şi un tânăr de 30 de ani. Acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt şi i-a căzut pe picior.

Primăria Sectorului 3 va suporta cheltuielile de înmormântare
În urma accidentului, Primăria Sectorului 3 nu a putut decât să transmită condoleanţe familiei tânărului care şi-a pierdut viaţa şi a anunţat că va sprijini familia acestuia, asigurând plata tuturor cheltuielilor de înmormântare. De asemenea, pentru cele două tinere afectate de accident va asigura la externarea din spital consiliere psihologică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite