Vezi aici varianta oficială a noii taxe auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa auto
Taxa auto

Minstrul Mediului, Lazslo Borbely, a anunţat abia astăzi că proiectul de lege privind modificarea normelor taxei de poluare auto a fost postat pe site-ul insituţiei încă din data de 17 iunie.

Actul normativ are avizul tuturor ministerelor implicate (Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Administraţiei Şi Internelor, Ministerul Transporturilor Şi Infrastructurii, Ministerul Justiţiei, Departamentul Pentru Afaceri Europene). Acest document se află, acum, în dezbatere publică pentru încă aproape două săptămâni. În acest interval de timp, observaţiile şi propunerile de modificare ale acestui proiect de lege pot fi timise către Ministerul Mediului.

Conform noilor prevederi, taxa de poluare auto va fi plătită atât pentru maşinile nou înmatriculate în România cât şi pentru cele deja înscrise atunci când se face prima vânzare. Această “primă vânzare” va fi considerată din momentul intrării în vigoare a acestei legi. Nus e va ţine cont de tranzacţiile anterioare ale respectivului autorurism. Exceptate de la plata taxei vor fi daor autoturismele înmatriculate de la 1 ianuarie 2007 până în momentul intrării în vigoare a proiectului de lege.

Linkul cu proiectul de lege

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite