Veteranii au însufleţit Ziua Drapelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, ieri, în Capitală, în faţa Cercului Militar Naţional, printr-o ceremonie organizată de MApN. Festivitatea a fost deschisă, dis-de-dimineaţă,

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, ieri, în Capitală, în faţa Cercului Militar Naţional, printr-o ceremonie organizată de MApN.
Festivitatea a fost deschisă, dis-de-dimineaţă, cu defilarea Regimentului 30 de Gardă "Mihai Viteazu", a continuat cu sfinţirea steagului roş-galben-albastru şi s-a încheiat cu înălţarea stindardului pe catargul din Piaţa Tricolorului, în acordul Imnului de stat. Evenimentul i-a avut ca invitaţi speciali pe sergentul major Romelia Fogoraşi, soţia sublocotenentului-erou Silviu Fogoraşi, căzut la datorie în Afganistan, în 2003, şi pe sergentul Bogdan Postolache, din Galaţi, cu merite deosebite în evacuarea victimelor inundaţiilor. "Sunt mândră că sunt româncă şi mă bucur că am participat la o asemenea festivitate, mai ales pentru că primul drapel pe care l-am sărutat a fost cel de pe mormântul soţului meu", a spus, vizibil emoţionată, Romelia Fogoraşi. "Steagul nu stă doar în cele trei culori, el este simbolul unităţii", a afirmat sergentul Postolache, unul dintre puţinii care au cântat "Deşteaptă-te, române!" odată cu fanfara. Premierul României, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la festivitate, însă nu a intonat imnul şi a plecat imediat ce s-a pus punct ceremoniei.
Mult mai animaţi au fost cei 30-40 de veterani de război prezenţi la festivitate, îmbrăcaţi fie în uniforme militare, fie în cămaşi albe. "Drapelul naţional este un simbol. Nu am cuvinte să-mi exprim ceea ce simt pentru steag. Din păcate, această zi este tot mai ignorată, deşi ar trebui să se predea la şcoală", a spus Constantin Cenuşă, veteran în vârstă de 82 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite