Veste antiglonţ pentru adolescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele peste 20 de asasinate care au avut loc în Marea Britanie, comise cu arme albe, în rândul elevilor de liceu, îi îngrijorează pe părinţi Părinţii britanici sunt foarte

Cele peste 20 de asasinate care au avut loc în Marea Britanie, comise cu arme albe, în rândul elevilor de liceu, îi îngrijorează pe părinţi

Părinţii britanici sunt foarte îngrijoraţi şi nimeni nu-i poate condamna. Ca să-şi apere copiii de eventualele atacuri cu săbii sau cuţite, ei au decis să cumpere veste antiglonţ şi acum îşi obligă odraslele să poarte aceste "haine blindate" pe sub uniforma şcolară.

Imediat, o firmă specializată a furnizat echipamentul de protecţie şi garantează că vestele rezistă la mai multe atacuri brutale cu arme albe, fiind alcătuite din ţesături metalice şi kevlar.

Vestele pentru elevi au fost comandate şi de mai multe colegii din Statele Unite, iar moda pare să se impună cu viteză pe plan mondial. Numai în Londra, compania VestGuard a furnizat 100 de veste, în urma unor comenzi telefonice făcute, într-o singură zi, de părinţii disperaţi.

Hainele de protecţie costă destul de mult, între 450 şi 600 de euro fiecare, în funcţie de complexitatea croielii, dar cei mai mulţi părinţi nici nu întreabă care e preţul şi comandă "de urgenţă" vesta care îi asigură că adolescentul lor va ajunge întreg acasă. Dovadă că adulţii sunt conştienţi că atacurile pot veni exact din partea altor elevi, cea mai "tânără comandă" a fost făcută pentru o fetiţă de 13 ani. Majoritatea "clienţilor" au însă între 15 şi 16 ani.

David Davis, de la Ministerul de Interne britanic, spune că toate crimele au avut loc pe fondul unei reduceri drastice a numărului de poliţişti de pe străzi, care a favorizat extinderea bandelor de cartier.

Vesta care îi va proteja pe adolescenţi de atacurile cu arme albe este făcută din Kevlar, ca şi vestele antiglonţ. Ea se poate purta pe sub hainele de şcoală şi se îmbracă uşor, întrucât se "închide" cu ajutorul unor benzi adezive de tip "arici". Cât de utilă este? Presa britanică semnala chiar ieri că o elevă de numai 14 ani a fost arestată în Marea Britanie, fiind bănuită că a înjunghiat mortal o altă elevă de 16 ani.

Copiii şi chiar embrionii, verificaţi dacă au înclinaţii criminale

Guvernul britanic şi-a anunţat intenţia de a pune la punct un plan de a monitoriza copiii pentru a depista eventuale semne precoce de înclinaţii criminale. Măsura se referă la instituirea unor "controale universale de-a lungul dezvoltării unui copil", pentru "a-i identifica pe cei care prezintă risc ridicat de a deveni infractori", a declarat premierul Tony Blair. Nu este clar ce formă vor lua aceste teste, dar ele ar putea avea loc în momente importante din viaţa copilului, cum ar fi trecerea de la şcoala primară la cea secundară, scrie "The Independent". Downing Street a mai sugerat că personalul medical poate interveni chiar înainte de naşterea copiilor consideraţi cu risc mare de a deveni infractori, prin controlul regulat al mamelor dezavantajate, de la începutul sarcinii şi până când copilul împlineşte doi ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite