Verona, oraşul pelerinajelor pentru îndrăgostiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când spunem Verona, ne gândim imediat la Romeo şi Julieta. Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, care a fost ieri, multe cupluri din întreaga lume au considerat că oraşul "eternilor iubiţi"

Când spunem Verona, ne gândim imediat la Romeo şi Julieta. Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, care a fost ieri, multe cupluri din întreaga lume au considerat că oraşul "eternilor iubiţi" din opera lui Shakespeare este cel mai bun decor pentru a-şi împărtăşi sentimentele.

Dar Verona are mult mai multe de oferit decât casa Julietei. Primăvara este anotimpul ideal pentru vizitarea vechiului oraş pitoresc Verona, situat în apropiere de lacul Garda, în provincia Veneto, din nordul Italiei. Este ideal pentru evitarea aglomeraţiei, fiindcă oraşul pelerinajelor pentru îndrăgostiţi este luat cu asalt de numeroşi vizitatori. Oraşul eroilor lui Shakespeare este a doua localitate ca mărime din regiunea Venato şi conservă un valoros patrimoniu cultural. Fondat în secolul I î.Hr., Verona a cunoscut perioade de expansiune în secolele XIII şi XIV şi sub Republica Veneţiană. Un număr remarcabil de monumente din Antichitate, epoca medievală şi Renaştere au fost păstrate. Se presupune că oraşul este de origine etruscă, dar primele referinţe datează din secolul IV î.Hr. Verona a devenit un important centru politic şi comercial în epoca romană.

Balconul şi secretul statuii

Poveştile despre familiile feudale Cappello şi Montecchi din Verona l-au inspirat pe Shakespeare să scrie tulburătoarea piesă "Romeo şi Julieta". Dar abia în secolul XVIII oraşul a devenit un loc de pelerinaj pentru cei care se iubesc.

Balconul unei clădiri medievale, cunoscută sub numele de Casa di Giulietta, a devenit de atunci o mare atracţie pentru îndrăgostiţii din întreaga lume. Balconul dă într-o curte mică la care se ajunge prin Via Cappello. În curte se află o statuie de bronz a Julietei, venerată de unii ca pe o icoană. Potrivit unei tradiţii populare, atingerea sânului ei aduce noroc celor care îşi caută perechea. În afară de casa Julietei, turiştii mai pot vizita casa lui Romeo, Bazilica San Zelo - închinată patronului spiritual al oraşului, Castelvecchio - castel construit de Cangrande II della Scala în 1354, Piazza delle Erbe - cu Palatul Maffei, Turnul Gardello, Casa dei Mercanti (sediul breslelor).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite