Verginia, mamă şi tată pentru cei 31 de nepoţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni de zile, o femeie din localitatea mehedinţeană Corcova a devenit părinte pentru cei 31 de nepoţi ai ei. Cei patru copii ai Verginiei Brebenel au plecat peste graniţă să

De luni de zile, o femeie din localitatea mehedinţeană Corcova a devenit părinte pentru cei 31 de nepoţi ai ei.
Cei patru copii ai Verginiei Brebenel au plecat peste graniţă să muncească, ca "să scape de sărăcie", după cum ne-a spus femeia. S-au întors acum, în vacanţă, cu multe daruri şi cu speranţa că-şi vor găsi un loc de muncă bine plătit în România şi că nu vor mai fi nevoiţi să plece în străinătate.

Cu lacrimi în ochi, Verginia Brebenel ne-a vorbit despre cei 31 de nepoţi de care a avut grijă luni întregi. "Eu şi soţul Gheorghe am îngrijit de toţi şi nu vă mint. Noaptea mă culcam eu la o casă şi el la o casă şi îi adunam pe nepoţi lângă noi, să nu se sperie, să nu intre cineva peste ei, să fie cuminţi. De făcut mâncare, le făceam în oale mari, ce puteam şi noi. Doar ajutor social şi alocaţie aveam, venituri. Noi nu avem pensie deloc şi copiii ne trimiteau din Grecia bani, dar nu mulţi.

Le pregăteam masa în curte şi acolo le şi dădeam să mănânce. Eu nici nu aveam timp să mănânc. Mă săturam când îi priveam. Noi i-am dat şi la şcoală!", ne-a spus femeia.

În sfârşit, sărbătoare

În casa Verginiei este însă acum sărbătoare. I s-au întors copiii acasă din străinătate cu soţiile. Atât ea, cât şi nepoţii de care a îngrijit sunt extrem de fericiţi. Nu au venit cu bani foarte mulţi, după cum ne-au spus, dar
le-au adus haine, dulciuri, alimente, jucării copiilor şi le-au promis că dacă vor găsi de lucru în ţară nu vor mai pleca în Grecia.

"Eu am nouă copii de care a îngrijit mama că am fost plecat cu soţia. Mi-a fost tare dor de ei, cu toate că vorbeam la telefon săptămânal. N-aş pleca înapoi dacă aş găsi aici de lucru!", ne-a povestit unul dintre copiii femeii, Cornel Brebenel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite