Verbina combate surmenajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită proprietăţilor sale tonice, digestive şi antinevralgice Verbina, cunoscută sub diferite denumiri (sporiş, veronică, spornic, măturiţă), este o plantă foarte utilă pentru

Datorită proprietăţilor sale tonice, digestive şi antinevralgice Verbina, cunoscută sub diferite denumiri (sporiş, veronică, spornic, măturiţă), este o plantă foarte utilă pentru farmacia casei.

Medicii antici recomandau Verbina împotriva febrei, a nevralgiilor şi în tratarea crizelor reumatice.

Soluţiile testate de terapeuţii europeni pentru suferinţe frecvente demonstrează că Verbina poate fi un remediu pentru durerile de stomac, de dinţi şi intercostale, pentru bronşitele rebele şi celulită.

În amestec cu busuiocul, muşeţelul şi teiul (în părţi egale), infuzia de Verbină păstrează, în limite normale, hipertensiunea arterială. Fitoterapeutul Eric Favre apreciază că această plantă este un leac şi în cazul surmenajului - fizic şi intelectual.

Administrare

Infuzia: O preparăm dintr-o linguriţă de plantă şi 200 ml apă. Se beau 2 căni pe zi - prima, după masa de prânz, iar a doua - seara, înainte de culcare.

Maceratul: Trei linguriţe de plantă le punem la macerat în 400 ml apă rece. După 12 ore se filtrează; conţinutul se bea de-a lungul unei zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite