Venirea Ford la Craiova, bucuria speculanţilor de terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta companiei americane Ford Motor pentru Automobile Craiova a ridicat sensibil moralul celor aproape 4.000 de angajaţi ai fabricii din Bănie, care consideră că acum au garanţia unor slujbe

Oferta companiei americane Ford Motor pentru Automobile Craiova a ridicat sensibil moralul celor aproape 4.000 de angajaţi ai fabricii din Bănie, care consideră că acum au garanţia unor slujbe sigure şi chiar mai bine plătite.

Venirea celor de la Ford i-a bucurat şi pe proprietarii de terenuri din apropierea uzinei, care cred că preţurile s-ar putea dubla sau chiar tripla.

,,Cred că a fost cea mai lungă perioadă de suspans pentru noi. Vin americanii, nu vin americanii… Iată! I-am aşteptat 60 de ani şi, în sfârşit, au venit", a declarat Ion Sandu, angajat al fabricii craiovene. Oferta tehnică prezentată de Ford Motor a fost primită cu mare bucurie de către angajaţi.

"O investiţie în suma anunţată şi o producţie de sute de mii de autovehicule înseamnă că, pe o perioadă mare de timp, nu vom avea probleme cu asigurarea locului de muncă, chiar a unuia mai bine plătit", a adăugat Sandu.

Şi liderul Sindicatului Liber "Rodae", Ovidiu Cioroianu, şi-a arătat satisfacţia în legătură cu oferta Ford. "Reflectă seriozitatea şi capacitatea lor de a dezvolta un proiect de afaceri viabil la Craiova. Aşteptăm avansarea discuţiilor tehnice şi financiare. Deocamdată nu am văzut planul de afaceri sau tehnologia cu care vine Ford", a spus Cioroianu.

Oamenii sunt convinşi că străinii vor face treabă bună la Craiova. "Suntem încrezători. Ford este un nume de rezonanţă. Rămâne de văzut şi ce are de gând să facă. Uzina noastră este cea mai modernă din Europa de Est, dar aveam nevoie de un investitor de renume, pentru că suntem o fabrică de construit automobile, nu numai cutii de viteză şi motoare", a spus Florin Popa.

"Sperăm să mai pună ceva bani la salariu"

Chiar dacă salarizarea va fi luată în discuţie după ce Ford Motor va prezenta şi oferta financiară, sindicaliştii spun că au primit deja semnale pozitive. "Până acum am discutat doar pe tema numărului de locuri de muncă, mai puţin despre salarii. Totuşi, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanţii Ford am primit asigurări că peste tot pe unde au facilităţi de producţie salarizarea este competitivă", a afirmat Cioroianu.

Mulţi salariaţi lucrează în uzină încă de la deschiderea ei, pe vremea când OLTCIT era un brand în România. Ei spun că fabrica a mers destul de bine şi până acum, dar speră că după ce o va prelua Ford le vor creşte salariile.

"La munca pe care o facem la bandă, salariile nu prea sunt mulţumitoare. 10 milioane nu ajung să întreţii o familie. Sperăm să ne mai pună ceva bani la salariu", a spus un muncitor.
Nu numai angajaţii aşteaptau cu nerăbdare să vadă ce companie va prelua uzina, ci şi simplii cetăţeni ai

Craiovei, mândri că oraşul lor este al doilea mare producător de autoturisme din ţară. "Mi-am făcut abonament la ziare, să nu pierd cumva vreo informaţie. Ne bucură mult faptul că o companie precum Ford vine la Craiova. Uzina noastră a fost un brand şi trebuie să rămână aşa!", a afirmat Florea Dumitru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite