Vedetele Realitatea au semnat cu Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft, a lăsat Realitatea Media cu licenţa şi cu datorii
Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft, a lăsat Realitatea Media cu licenţa şi cu datorii

Aproximativ 300 de angajaţi, în frunte cu prezentatori şi realizatori de emisiuni, şi-au dat demisia de la Realitatea Media pentru a se alătura postului de ştiri  al lui Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft.

O mare parte dintre angajaţii Realitatea Media au stat în ultimele două zile la coadă în faţa departamentului de Resurse Umane pentru ­a-şi depune demisiile. Formal, aceştia au părăsit compania deţinută de Elan Schwartzenberg şi s-au angajat la firma RTV Satellite, în spatele căreia se află fostul manager al Realitatea Media, Sebastian Ghiţă, conform informaţiilor „Adevărul". Cei care au acceptat să-şi dea demisia au fost recompensaţi de Ghiţă cu măriri de salariu.

Elan, cu ochii-n soare

După această lovitură de graţie, Realitatea Media rămâne doar cu... licenţa şi cu datoriile, având în vedere că sediul şi aparatura au rămas în mâinile lui Sebastian Ghiţă. Angajaţii care vor mai rămâne pe firma Realitatea Media vor fi mutaţi de la 1 noiembrie într-un nou sediu. Sebastian Ghiţă a declarat ieri că „toate vedetele de pe post au contracte cu RTV Satellite". În plus, el a mai precizat că aproximativ 400 de oameni au semnat cu noua firmă şi că „cei care au încheiat toate formalităţile cu RTV Satellite îşi vor primi astăzi (n.r. - ieri) banii." Surse din cadrul Realitatea au confirmat declaraţia lui Ghiţă şi susţin, de asemenea, că majoritatea prezentatorilor din Realitatea au trecut pe noua firmă.

Aceleaşi surse mai susţin că mai bine de 100 de oameni din cadrul companiei vor rămâne totuşi la Realitatea Media.  „Noi emitem pe licenţa RTV din spaţiile noastre de la Piaţa Presei Libere, din studiourile construite de Asesoft şi cu oamenii care au contract de muncă pe RTV ", a spus recent Sebastian Ghiţă. El a mai declarat pentru „Adevărul" că deţine deja o licenţă audiovizuală prin satelit, fără a menţiona numele companiei. Potrivit datelor de pe site-ul CNA, Ridzone Computers din judeţul Gorj este singura care deţine o astfel de licenţă, care a primit recent avizul de a transmite la nivel naţional. Deşi Sebastian Ghiţă nu menţionează clar numele firmei Ridzone Computers din Târgu-Jiu, toate datele, dar şi declaraţiile lui arată că managerul Realitatea TV este în spatele acesteia.

Ghiţă mai are drum lung până la Rtv

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu se poate pronunţa momentan în acest caz. Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat marţi că nu a primit nicio notificare din partea lui Sebastian Ghiţă. „La noi, dânsul nu apare nicăieri", a declarat Răsvan Popescu. Până la lansarea noii televiziuni, RTV, Ghiţă mai are mulţi paşi de făcut. Postul RTV trebuie să aibă o grilă de programe care să fie aprobată de CNA. De asemenea, are nevoie de acordul Consiliului şi pentru a schimba locul de emisie, din Târgu-Jiu în Bucureşti.

Conform paginademedia.ro, de curând, firma Ridzone a informat CNA-ul de schimbarea în totalitate a structurii acţionariatului şi a administratorului. Notificarea Ridzone a fost întoarsă de la CNA pentru că nu îndeplinea toate formalităţile cerute de forul audiovizual (structura exactă a acţionariatului, dovada de la Registrul Comerţului etc.). Întrebat despre implicarea în structura acţionariatului de la Ridzone, Sebastian Ghiţă a declarat: „când se vor depune actele, ne vom edifica".

100 reprezintă numărul jurnaliştilor de la Realitatea care au rămas în „tabăra" lui Elan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite