Vedetele au luat Delta la şmotruit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lavinia Şandru, Gianina Corondan, Mihaela Rădulescu (foto sus) şi Cristian Boureanu au fost câteva dintre vedetele care au participat la acţiunea "Pune capac mizeriei din Deltă", organizată

Lavinia Şandru, Gianina Corondan, Mihaela Rădulescu (foto sus) şi Cristian Boureanu au fost câteva dintre vedetele care au participat la acţiunea "Pune capac mizeriei din Deltă", organizată de Asociaţia "Salvaţi Delta - AC".

Gianina Corondan, Cristiana Copos, Liviu Mihaiu li s-au alăturat şi ei la mijlocul săptămânii trecute în acţiunea de curăţare a peturilor de pe malurile braţului Sfântu Gheorghe. Zeci de saci cu sticle, conserve şi pungi de plastic au fost adunaţi de vedete şi de copiii de la Şcoala 12 din Tulcea. Autorităţile au fost mai timide şi nu au vrut să se murdărească pe mâini. Doar Silvian Ionescu, comisar general la Garda de Mediu, s-a făcut remarcat. "Vă promitem că noi ne vom intensifica activitatea, iar amenzile vor fi din ce în ce mai des aplicate în Deltă", a spus acesta. Lavinia Şandru a menţionat că asemenea campanii ar trebui organizate şi în Capitală. "Temele legate de protecţia mediului nu mai trebuie să fie dezbătute doar de o minoritate de cetăţeni. Nu înţeleg de ce la cererea Europei trebuie să băgăm 700 milioane de euro în gropi ecologice, fără să ne punem problema că în Europa ele nu mai sunt singurele soluţii, ci există fabrici de reciclare a deşeurilor. Să cerem europenilor să nu arunce în România ce nu mai folosesc ei", a spus deputata. Vedetele şi autorităţile locale au inaugurat în oraşul Murighiol o presă de balotat peturi. Mihaela Rădulescu a pus, simbolic, un capac de inox peste primul balot din sticle de plastic şi a promis că va participa la acţiunile ecologice pentru fiul ei, pe care-l va aduce în Deltă. Campania "Pune capac mizeriei din Deltă" are ca principal obiectiv colectarea şi reciclarea a 100.000 de peturi pe lună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite