Vecinii preşedintelui suspendat îl aşteaptă să revină în casa din strada Mihăileanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ajunul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, pe strada Ştefan Mihăileanu, unde se află singura locuinţă personală a şefului de stat, era linişte. Tihna părea să prevestească

În ajunul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, pe strada Ştefan Mihăileanu, unde se află singura locuinţă personală a şefului de stat, era linişte. Tihna părea să prevestească votul de ieri din parlament, prin care deputaţii şi senatorii s-au dezis de preşedintele României. La numărul 2, apartamentul de la etaj, deţinut de Băsescu, era părăsit: geamuri termopan prăfuite, închise şi acoperite de jaluzele.

Dintr-o curte vecină, un bărbat privea în lungul străzii, aşteptând vreun oaspete. "Când vine, preşedintele ajunge de obicei singur sau cu familia, fără girofare şi tam-tam. Oricum, nu l-am văzut de ceva timp, iar la ei în casă este mai mereu linişte", a şuşotit vecinul, după care se retrage repede în curte. Un tânăr care îşi plimbă câinele în parcul din apropiere ne asigură că nu vom primi prea multe detalii de la vecini. "Când m-am mutat aici în cartier, mai aproape de Foişorul de Foc, am vrut să aflu şi eu mai multe despre Băsescu, că doar eram aproape vecin cu preşedintele ţării. Dar nu a vrut niciun moş pe aici să îmi spună dacă mai stă în casa aia", a spus Mihai. El este completat însă de un pensionar: "Îl vedeam mai des când era primar, dar l-am văzut şi de când este preşedinte, chiar şi anul acesta. Salută şi râde, cum face de obicei".

"Să se mute cât e preşedinte!"

Liniştea de pe strada Ştefan Mihăileanu este curmată doar spre seară, când, în localul de vizavi de casa preşedintelui proaspăt suspendat se adună clienţii. "L-am văzut pe Băsescu, da, dar cu ce mă ajută? E un om ca toţi alţii, dar un om bun, liniştit, nu ar trebui să fie atât de hărţuit", a mai spus o bătrână, vecină de cartier cu şeful de stat. La auzul veştii că Băsescu ar putea să revină în apartamentul de pe Ştefan Mihăileanu. "Atunci ar fi foarte bine. Dar să se mute cât e preşedinte!", a mai spus femeia.

Apartamentul din Mihăileanu, în apropiere de Foişorul de Foc este singura locuinţă proprietate personală a lui Traian Băsescu.

Scandalul legat de apartamentul preşedintelui a izbucnit în urmă cu doi ani, când acesta a fost acuzat că, în calitate de primar al municipiului Bucureşti, şi-a vândut singur locuinţa, deşi mai deţinea o vilă pe care a donat-o fiicei sale, Ioana. În plus, apartamentul de peste 300 de metri pătraţi ar fi fost achiziţionat cu o sumă derizorie, de puţin peste 19.000 de dolari, în timp ce experţi imobiliari au apreciat că valoarea apartamentului din apropierea centrului Capitalei se ridica la peste 300.000 de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite