“Vaticanul critică alegerile lui Obama: Nu celulelor staminale embrionale!”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haosul generat ieri de greva companiei Alitalia, reprezintă  în continuare un subiect de actualitate pentru cotidienele din Peninsulă. Astăzi vor fi anulate 50 de zboruri spre destinaţii internaţionale şi naţionale. O altă temă dezbătută de presa italiană este cea a crizei economice internaţionale şi a evoluţiei burselor din întreaga lume.

Vaticanul critică alegerile lui Obama: Nu celulelor staminale embrionale!”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Vaticanul nu ezită să-l critice pe preşedintele nou-ales al Statelor Unite, Barack Obama, în chestiunea delicată a celulelor staminale provenind din embrioni, afirmând că aceste celule nu servesc la nimic şi că nu a au fost semnalate cazuri reale de boli tratate cu acestea. Vaticanul este însă de acord cu utilizarea celulelor staminale adulte şi a celor care provin din cordonul ombilical.

Continuă haosul Alitalia. Marţi au fost anulate 124 de zboruri”, scrie tot “Corriere della Sera”. Piloţii companiei Alitalia continuă greva spontană începută încă de luni. Până acum au fost anulate peste 120 de zboruri, iar astăzi este prevăzută anularea a încă 50, fapt care va crea probleme foarte mari pasagerilor şi va îngreuna traficul din transporturile trerestre.

Explozie puternică într-un campus universitar din Montpellier, Franţa”, relatează cotidianul “La Repubblica”. O puternică explozie a avut loc azi-noapte într-un campus al Universităţii din Montpellier (oraş din sud-vestul Franţei). Şapte studenţi au fost răniţi în deflagraţie, iar doi dintre ei se află intrenaţi în stare foarte gravă la o clinică din localitate. Edificiul unde s-a produs explozia a fost evacuat. Nu se cunosc deocamdată cauzele care au dus la producerea deflagraţiei.

Ploaie şi vânt puternice în toată zona de nord a Italiei”, anunţă cotidianul “La Stampa”. Un val masiv de frig şi vreme urâtă va lovi zilele acestea întreaga zonă de nord a Peninsulei, respectiv regiunile Lombardia, Piemonte, Liguria şi Toscana. În munţii Alpi, la 1200 de metri altitudine, va ninge. Vremea urâtă şi ploile se vor extinde, săptămâna aceasta, pe întreg teritoriul Italiei.

Bursa din Tokyo închide în scădere, cele europene deschid, în schimb cu un indice pozitiv”, titrează cotidianul “Il Messagero”. Bursele asiatice au închis ziua de ieri pe roşu. Piaţa busieră din Tokyo a terminat sesiunea de ieri cu un indice negativ de -1,29%. În ciuda situaţiei de criză înregistrată pe piaţa din Asia, bursele europene au deshis ziua de azi cu un indice pozitiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite