La Vatican, 100.000 de oameni s-au rugat în arabă şi chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în Piaţa San Pietro. Majoritatea - străini, veniţi de prin toate colţurile lumii. Comunitatea română a fost reprezentată de mai multe grupuri, atât din diaspora, cât şi turişti care au

în Piaţa San Pietro. Majoritatea - străini, veniţi de prin toate colţurile lumii. Comunitatea română a fost reprezentată de mai multe grupuri, atât din diaspora, cât şi turişti care au venit din ţară special pentru a petrece Paştele la Roma.

Mesajul Papei: Fiţi mai buni
În discursul de sâmbătă noaptea, cu puţin timp înainte de ora 00.00, Papa Benedict al XVI-lea a insistat către fiecare dintre noi să fim mai buni şi mai toleranţi. Mesajul pontifical către lume a îndemnat la conciliere în general şi la pace în Orientul Mijlociu în special - apel direct către Israel şi Palestina. Duminică, la prânz, Piaţa San Pietro a fost practic neîncăpătoare: peste 100.000 de oameni sosiţi din toate colţurile lumii au asistat la slujbă. Mesajul creştin a fost transmis chiar şi în arabă, dar şi în română.
Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre necesitatea căutării păcii în lume, făcând referire la criza nucleară iraniană, la conflictul israelo-palestinian şi situaţia dificilă din Darfur, regiune din vestul Sudanului. El a început prin a le ura italienilor să îşi găsească "seninătatea şi înţelegerea" la nivel naţional, la o săptămână de la alegerile legislative ale căror rezultate sunt contestate. "Într-un moment deosebit pe care îl trăieşte Italia luna aceasta, fie ca Învierea lui Hristos să aducă seninătate comunităţii naţionale şi să îi întărească pe toţi cei care lucrează în serviciul ei, cu dorinţa vie de a continua pentru îndeplinirea obiectivelor de unitate şi dezvoltare autentică pentru binele tuturor", a afirmat Benedict al XVI-lea. Suveranul Pontif a făcut apel la organizarea unor "negocieri serioase şi loiale" între comunitatea internaţională şi Iran pe tema crizei nucleare, cu scopul ajungerii "la coexistenţa paşnică, ce va îndepărta ameninţarea terorismului".

Măsuri speciale de securitate
Pentru trei zile, autorităţile italiene au transformat Vaticanul într-o fortăreaţă. Măsurile de securitate au fost fără precedent: fiecare intrare în piaţă era prevăzută cu un post de control dotat cu detector de arme şi substanţe chimice, patrule de poliţie au fost postate la toate intersecţiile. Chiar şi în autobuze au fost agenţi în civil ai serviciilor speciale. Sărbătorile Pascale s-au deşfăşurat fără incidente - duminică seara, turiştii s-au mutat din Piaţa San Pietro în localurile din centrul Romei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite