Vasile Cepoi – out, Raed Arafat – in

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cepoi
Vasile Cepoi

Şeful cabinetului Sănătăţii, Vasile Cepoi, i-a solicitat ieri premierului Victor Ponta eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii.

El a fost înlocuit de Raed Arafat. Fostul ministru a accepat propunerea prim-ministrului de a prelua funcţia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.

Renunţarea la fotoliul de ministru vine în contextul în care Vasile Cepoi a fost acuzat de ANI de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene şi de corupţie.

Premierul Ponta a fost radical în această privinţă şi a spus că Cepoi va răspunde cu funcţia dacă se face vinovat. „Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României", se arăta într-un comunicat al Guvernului dat publicităţii acum o săptămână.

Vasile Cepoi nu a avut o perioadă prea bună de „guvernare", în condiţiile în care tot sistemul sanitar trebuie schimbat radical. Acţiunile care i-au adus multe critici sunt proiectul de lege al Sănătăţii şi coplata.

Cine este noul ministru al Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a demisionat

Cezar Preda: Plecarea lui Cepoi, încă o demisie a unuia care nu avea ce să caute în Guvern

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite