Vasile Blaga: "Nu se pune problema restructurărilor în MAI"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a precizat că nu se pune problema restructurărilor în minister, instituţia având un deficit de peste 7.000 de oameni.

"Fiecare armă raportează un deficit de personal. În schimb, am spus-o şi o mai spun, sunt resurse în interiorul MAI pentru a acoperi acest deficit. Nu mă refer la relocarea de oameni din DGA sau DGIPI, dar putem reloca oameni din minister spre arme, dinspre arme înspre zonele operaţionale. Şi acest lucru îl facem", a spus Blaga.

El a menţionat că obiectivul principal al MAI îl reprezintă intrarea în spaţiul Schengen, iar cu această ocazie vor fi relocaţi peste 4.000 de oameni, poliţişti de frontieră, care în prezent îşi desfăşoară activitatea pe frontierele cu Ungaria şi cu Bulgaria.

"Strategia a fost aprobată în urmă cu două luni . Toţi cei care vor dori să lucreze în MAI pot să o facă. Unii dintre ei, puţini, în poliţia de frontieră, cei care vor accepta să lucreze pe viitoarele frontiere externe - cu Serbia, Ucraina, Moldova, Marea Neagră. (...) Ceilalţi vor intra în poliţie. Am cerut şi colegilor din Jandarmerie inversarea raporturilor de forţă din pază şi ordine publică", a mai spus Blaga.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite