Vasile Avram are casă de 400.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al arbitrilor, reţinut pentru 29 de zile într-un dosar de mită, locuieşte într-o vilă cochetă din apropierea centrului Capitalei.

Vasile Avram n-a fost niciodată un om cu greutăţi financiare. Personajul, cercetat pentru primirea a 19.000 de euro, de la un om de afaceri din Tg. Mureş (Sorin Ţerbea)s, ca mită în scopul aranjării unor arbitraje favorabile ardelenilor, a avut întotdeauna noroc de bani. Înainte de Revoluţie lucra la Ministerul de Comerţ Exterior, călătorind adesea în străinătate. Gurile rele spun că ar fi fost chiar turnător al Securităţii, dar fostul arbitru asistent a infirmat vehement această variantă. Securist ori nu, Avram a dus-o bine mereu, fiind cunoscut drept un om cu bani.

Dovadă este şi casa în care locuieşte alături de familia sa. Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor are o vilă cochetă, situată undeva între Piaţa Unirii şi Parcul Tineretului, pe o stradă liniştită. Clădirea are etaj şi mansardă şi beneficiază de o curte interioară destul de generoasă. Conform unui evaluator imobiliar, casa lui Vasile Avram valorează  aproximativ 400.000 de euro.

E şi sediu pentru firmele familiei

Locuinţa este şi sediu pentru două firme care aparţin familiei. Prima, Balkan Connections Group SRL, îi are ca acţionari pe tatăl, Vasile, şi pe fiul cel mare, Marius. Obiectul activităţii este consultanţa în management, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 185.634 de lei. A doua firmă a clanului Avram este Travel Studio Turism SRL, care în acte aparţine băiatului cel mic, Valentin Gabriel, asistent divizionar A. Aceasta este o agenţie de turism şi în 2010 a avut cifră de afaceri 1.675.611 lei. 

La FRF câştiga 3.000 de euro pe lună

Ca angajat al Federaţiei Române de Fotbal, Vasile Avram avea un salariu de 13. 250 lei brut, mărit de un spor de vechime, care acoperea impozitul. Lunar, fostul şef al arbitrilor ridica în jur de 3.000 de euro de la casieria FRF, bani pe care îi câştiga din 2009, de când conducea arbitrajul.

Mâine află dacă rămâne în arest

Vasile Avram va afla mâine dacă rămâne în arest sau va fi cercetat în stare de libertate, la  Curtea de Apel Bucureşti urmând să se judece recursul declarat de fostul şef al CCA. Ieri, la sediul DNA a fost chemat şi fostul arbitru Vali Ioniţă, în calitate de martor în dosarul arestării lui Vasile Avram. Ioniţă este unul dintre reprezentanţii FRF la fotbalul în sală, sport al cărui reprezentant în Comitetul Executiv era Sorin Ţerbea.

Crăciunescu, în pat cu duşmanul

Mircea Sandu a decis să-i ofere lui Ion Crăciunescu poziţia de preşedinte al Comisiei Centrale a  Arbitrilor, după reţinerea lui Vasile Avram. Fostul arbitru FIFA, care a împlinit chiar ieri 61 de ani, a acceptat şi a şi condus ieri o primă şedinţă a CCA. Interesant este că numirea lui Crăciunescu vine la scurt timp după ce Gică Popescu, un alt contestatar al lui Mircea Sandu, a primit un post la UEFA, la propunerea Naşului. Mai curioasă este însă alegerea preşedintelui FRF din perspectiva  celor şase ani de „război" dintre Mircea Sandu şi Ion Crăciunescu. Disputa dintre cei doi a început în 2005 când preşedintele FRF a tras sforile ca fostul arbitru să fie înlăturat de la conducerea CCA. Motivul? Crăciunescu fusese un susţinător al lui Gică Popescu la preşedinţia FRF.

info

Sandu şi Crăciunescu au mai colaborat în perioada 2003-2005

Demisii în lanţ la CCA

Intrat în „opoziţie", fostul şi actual şef al arbitrilor nu a ratat nicio ocazie de a-l contesta pe Mircea Sandu. L-a numit „calamitate a fotbalului", a refuzat să dea mâna cu el la centenarul FRF, pentru ca în iulie 2009 să declare într-un interviu amplu acordat ziarului „Adevărul": „Voi mai fi şeful arbitrilor când va pleca Mircea Sandu!".  Numirea lui Ion Crăciunescu în fruntea CCA, care va fi oficializată în zilele următoare, schimbă din nou polii de putere în arbitrajul românesc. Preferaţii noului şef al arbitrilor sunt Cristi Balaj, Alexandru Tudor sau Istvan Kovacs.

Sandu şi Crăciunescu au mai colaborat în perioada 2003-2005

De asemenea, e de aşteptat ca băiatul său, Teodor Crăciunescu, să fie reprimit în Liga 1.  În schimb, băiatul lui Vasile Avram, Marius, nu va mai fi considerat arbitrul numărul 1. Patru membri ai CCA şi-au depus ieri demisiile, ca urmare a instalării lui Ion Crăciunescu. Astfel, Anton Heleşteanu, Marian Dorobanţu, Irina Mîrţ şi Stan Prodan au anunţat că renunţă la funcţiile lor. Nicolae Grigorescu şi Constantin Gheorghe "Suceavă" au rămas deocamdată în CCA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite