Vara fara ploi, inundatii in mai si septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghicitoarea in foi de ceapa din localitatea mureseana Bistra Muresului spune ca in 2006 vom avea parte de inundatii in lunile mai si septembrie. Catalina Parlea mai spune ca foile de ceapa i-au

Ghicitoarea in foi de ceapa din localitatea mureseana Bistra Muresului spune ca in 2006 vom avea parte de inundatii in lunile mai si septembrie.
Catalina Parlea mai spune ca foile de ceapa i-au aratat ca iarna asta va fi una friguroasa, cu un februarie umed, o primavara ploioasa, iar vara va fi una destul de frumoasa, cu ploi putine. "Si toamna va fi ploioasa. Sunt doua luni pentru care s-a varsat apa, deci sunt posibile inundatii, in lunile mai si septembrie", a spus prezicatoarea. Satenii din Bistra Muresului sustin ca previziunile femeii nu au dat gres niciodata si ca metoda este la fel de eficienta ca si meteorologia moderna. ,In fiecare an, in luna decembrie iau o ceapa rosie din camara si o decojesc dupa un ritual. Fac o cruce pe ceapa, o tai in doua si desfac foite reprezentand fiecare luna", a declarat Catalina Parlea. Foile desprinse sunt sarate, cu cate o lingurita de sare pentru fiecare, iar la sfarsitul anului se citesc, in functie de sarea topita. Daca sarea de pe foile de ceapa apartinand lunilor de iarna va fi uscata si pe alocuri umeda, va fi o luna de iarna geroasa, fara umezeala. Daca sarea de pe o anumita foaie este topita aproape in totalitate, Catalina Parlea spune ca luna respectiva va fi ploioasa, iar daca apa rezultata din topirea sarii s-a scurs, atunci cu siguranta vor fi inundatii. Daca sarea de pe foaia de ceapa este uscata, se prevede o luna de iarna geroasa, fara umezeala, sau, dupa caz, una de vara secetoasa. Daca sarea este topita in totalitate, Catalina Parlea afirma ca luna va fi ploioasa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite