Vaporul pentru avorturi, din nou în apele internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Women On Waves" ("Femei pe valuri"), vaporul olandez la bordul căruia femeile însărcinate care nu îşi doresc copilul îşi pot provoca un avort, şi-a reluat activitatea, după o întrerupere

"Women On Waves" ("Femei pe valuri"), vaporul olandez la bordul căruia femeile însărcinate care nu îşi doresc copilul îşi pot provoca un avort, şi-a reluat activitatea, după o întrerupere "forţată" de mai bine de trei ani. Nava este, în realitate, o clinică mobilă ce oferă posibilitatea de avort femeilor ce trăiesc în ţări care interzic, prin lege, întreruperea artificială a sarcinii. Fostul guvern olandez (conservator) a sistat activitatea "clinicii plutitoare", dar după ce la putere a venit coaliţia din care face parte şi Partidul Laburist, restricţia a fost ridicată. Ce-i drept, medicii de la bordul vasului nu au voie să administreze "decât" pilule abortive, în timp ce vaporul pluteşte în exclusivitate în ape internaţionale. Femeile care doresc să-şi întrerupă sarcina ajung la bordul lui după un voiaj de două ore într-o ambarcaţiune cu motor, pusă la dispoziţie tot de "clinică".

Viitoarea destinaţie va fi Argentina

Medicul Rebecca Gomperts, una dintre fondatoarele asociaţiei "Women On Waves", a declarat că, după această pauză de trei ani, clinica îşi va relua voiajele, destinaţia următoare fiind, cel mai probabil, Argentina. Din 1999, anul în care a apărut această asociaţie olandeză, au fost duse trei campanii de provocare a avorturilor: Irlanda (2001), Polonia (2003) şi Portugalia (2004), ţară care recent a abrogat legea ce interzicea întreruperea voluntară a sarcinii.

Capitala Mexicului a legalizat avorturile

Parlamentarii Adunării Legislative a oraşului Ciudad de Mexico au adoptat o lege care permite avortul până în a 12-a săptămână de sarcină. Această lege, adoptată cu 49 de voturi pentru şi 19 contra, va avea un puternic impact social-politic, dată fiind profunda orientare catolică a majorităţii mexicanilor. La nivel naţional, Mexicul nu autorizează avortul decât în cazuri de viol sau de grave malformaţii ale fetusului, ce ar pune în pericol viaţa mamei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite