Vânzările în lipsă, din a doua jumătate a anului la BVB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii pe piaţa românească de capital vor putea cumpăra acţiuni ale companiilor străine direct din ţara noastră. În plus, din a doua jumătate a anului în curs va fi

Investitorii pe piaţa românească de capital vor putea cumpăra acţiuni ale companiilor străine direct din ţara noastră.

În plus, din a doua jumătate a anului în curs va fi implementat sistemul de vânzare în lipsă (short-selling) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar toţi emitenţii de pe piaţa reglementată vor beneficia de conturi globale. "Începând cu luna iulie, vrem să aplicăm conturile globale pentru toţi emitenţii de la BVB", a declarat, ieri, în cadrul conferinţei pieţei de capital, Ovidiu Sergiu Pop, preşedintele Depozitarului Central (DC).

Piaţă pentru titlurile din străinătate

Introducerea conturilor globale va stimula creşterea lichidităţii, în condiţiile în care mulţi investitori instituţionali străini ocolesc pieţele în care nu există acest tip de conturi. Conturile globale însumează, practic, deţinerile tuturor clienţilor unui participant (societate de servicii de investiţii financiare sau instituţie de credit).

În acelaşi timp, Depozitarul Central pregăteşte lansarea unei noi pieţe în care investitorii români vor putea cumpăra acţiuni străine de la Bucureşti. În acest mod, se vor reduce costurile aferente acestui timp de achiziţii.

"Vrem să lansăm o piaţă alternativă modernă, prin care investitorii locali să achiziţioneze acţiuni ale companiilor străine listate pe bursele din afara ţării, direct de la Bucureşti, fără a mai fi necesare alte demersuri pentru intermediere", a subliniat Ovidiu Sergiu Pop.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite