Vânzările de gresie şi faianţă saltă afacerile Romstal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile Romstal explodează în 2007. În primele opt luni ale anului în curs, compania românească specializată în comercializarea echipamentelor de instalaţii pentru construcţii a atins o

Afacerile Romstal explodează în 2007. În primele opt luni ale anului în curs, compania românească specializată în comercializarea echipamentelor de instalaţii pentru construcţii a atins o cifră de afaceri de aproximativ 178 milioane euro, cu 52% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2006.

Cifrele reflectă activitatea firmei la nivel internaţional, ea activând şi pe pieţele din Republica Moldova, Ucraina şi Italia. În România, Romstal a atins o cifră de afaceri de aproximativ 115 milioane euro, cu 47% mai mult decât în primele opt luni ale anului trecut.

"În primele luni ale acestui an, compania Romstal a cunoscut creşteri semnificative pe plan naţional şi internaţional, determinate în primul rând de strategia de extindere a reţelei de filiale şi reprezentanţe, valabilă pentru toate pieţele pe care suntem prezenţi în acest moment. De asemenea, un rol important în creşterea cifrei de vânzări a companiei l-a avut dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului de livrare şi distribuţie", a declarat Enrico Perini, director de dezvoltare.

Instalaţii româneşti pe piaţa rusă şi sârbă

El estimează totodată că, până la finalul anului 2007 sau cel târziu în primul trimestru al anului 2008, operaţiunile din Rusia, Bulgaria şi Serbia să fie complet operative. "Unul dintre obiectivele noastre pe termen mediu şi lung este să devenim cea mai extinsă reţea de distribuţie de profil din Estul Europei.

În primul semestru al anului în curs, evoluţia ascendentă a principalilor indicatori financiari şi creşterea vânzărilor într-un ritm alert au fost principalii factori care au susţinut demersul nostru de a ne poziţiona în continuare ca lider de piaţă pe segmentul termo-hidro-sanitare.

Politica Romstal de a deschide noi francize şi de a construi sau achiziţiona puncte de vânzare va rămâne o constantă a strategiei de extindere", afirmă Perini.
Pe piaţa românească, merg bine vânzările de microcentrale pe gaz, care au crescut cu 58%, iar microcentrale electrice - cu 34%, faţă de primele opt luni ale anului 2006.

Trendul ascendent al vânzărilor de microcentrale pentru sezonul rece a început încă din lunile iunie-iulie, cererea cea mai ridicată fiind reprezentată de centralele murale. Însă creşteri semnificativ mai mari s-au înregistrat pe segmentul sanitare şi de gresie şi faianţă.

Acestea s-au majorat cu 59%, respectiv 61% faţă de perioada similară a anului trecut.
Compania face parte din grupul Romstal, care mai cuprinde firmele Valrom Industrie, Valplast Industrie, Belform Prod, Dezim Development, IOS Software Solutions, Central Service Instal, Autoklass Center şi City Garden Distribution. Afacerile grupului au urcat anul trecut cu 40%, la 310 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite