Petrom: Vânzările cu amănuntul de carburanţi vor scădea cu 5% în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrom: Vânzările cu amănuntul de carburanţi vor scădea cu 5% în 2009
Petrom: Vânzările cu amănuntul de carburanţi vor scădea cu 5% în 2009

Vânzările de carburanţă pe sectorul de retail vor scadea cu 5% la nivelul lui 2009 faţă de anul trecut, după ce în primele şase luni ale acestui an vânzările Petrom au crescut cu 22%, a declarat astăzi directorul geneneral al companiei, Mariana Gheorghe.

Aceasta a explicat că în următoarele luni se aşteaptă la o scădere puternică a puterii de cumpărare cauzată de criza economică. În schimb, pe segmemtul comercial, vanzările vor scădea cu 5-15% la nivelul întregului an, după o reducere de 10% în primul semestru.

Pe piaţa gazelor, cererea a scăzut cu 21,5% în primele şase luni. "La sfârşitul anului, cererea va înregistra o scădere totală de circa 20%", a mai spus Mariana Gheorghe.

Aceasta a adăugat ca în ceea ce priveşte consumul de gaze la nivel industrial, evoluţia economică poate să aducă şi alte surprize. Potrivit oficialului Petrom, scăderea pieţei cu trei miliarde de metri cubi, până la 12,5 miliarde de metri cubi la finele anului, înseamnă un puternic impact în industria de gaze, având în vedere faptul că, în 2008, cererea scăzuse cu doar un miliard de metri cubi faţă de 2007. Oficialii Petrom estimează că, în acest an, economia României va scădea cu 4-8%. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite