Vânzările şi profitul Nokia, în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzările şi profitul Nokia, în scădere
Vânzările şi profitul Nokia, în scădere

Recesiunea economică a lovit în plin cel mai mare producător mondial de telefoane mobile. În prima jumătate a anului Nokia a înregistrat o scădere cu 25% a vânzărilor, în timp ce profitul net s-a redus de peste patru ori, ajungând la 502 milioane de euro.

În primul semestru din 2009, Nokia a consemnat vânzări de 25,8 miliarde euro şi un profit net de 2,35 miliarde euro. În trimestrul al doilea, vânzările au ajuns la 9,9 miliarde de euro, în scădere cu 25% comparativ cu nivelul de 13,15 miliarde euro din perioada similară din 2008.

 Profitul net a scăzut, în perioada aprilie-iunie, de aproape patru ori, la 287 milioane euro, de la 1,1 miliarde euro.
Analiştii estimau vânzări de 10 miliarde de euro pentru Nokia în trimestrul al doilea. Totuşi, profitul finlandezilor a depăşit uşor estimările analiştilor.

Nominal, vânzările de telefoane mobile ale Nokia au scăzut 15,4% în trimestrul al doilea comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 103 milioane de unităţi, de la 122 de milioane.

Grupul a anunţat că menţine prognoza privind scăderea de 10% a volumului de terminale vândute în 2009, comparativ cu 2008.Nokia a modificat în sens negative şi ţinta de cotă de piaţă, anticipând o stagnare pentru acest an, comparativ cu prognoza anterioară, care anunţa consolidarea poziţiei grupului în raport cu rivalii de pe piaţa mondială.

Grupul a revizuit şi estimările privind profitabilitatea din semestrul al doilea, anticipând o marjă a profitului operaţional de 11,3%, comparativ cu prognoza anterioară, de 13-19%.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite