Vânzarea Oltchim, între Washington şi Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltchim
Oltchim

Ieri, telenovela Oltchim a escaladat şi a intrat în sfera diplomaţiei. Dan Diaconescu s-a dus la discuţii în Ambasada Americii, iar ambasadorul Rusiei intra la discuţii în Ministerul Economiei.

Ora 8.30: Aproximativ 500 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele, în faţa pavilionului administrativ al unităţii.

Ora 9.00: Peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu, aparţinând Oltchim, au început să protesteze, nemulţumiţi de tergiversarea privatizării combinatului.

Ora 10.00: Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a venit la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim.

Ora 10.30: O delegaţie a protestatarilor de la Oltchim a mers la discuţii cu managerii combinatului, care le-au promis salariaţilor că vor primi o parte din drepturile salariale.

Ora 11.00: Un conflict a izbucnit în faţa combinatului Oltchim între protestatari şi un grup de cinci tineri care au ajuns acolo având mai multe pancarte cu mesajul „Oltchim nu e OTV".

Ora 11.30: Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită, până luni, preţul pe acţiuni.

Ora 11.40: Ambasadorul Rusiei la Bucureşti s-a deplasat la Ministerul Economiei. Oficialul a negat că scopul vizitei a fost legat de Oltchim, deşi premierul Ponta a declarat că ar prefera ca platforma industrială să fie preluată de o companie rusească.

Ora 13.15: Avocatul Daniel Fenechiu a declarat că Dan Diaconescu va cere OPSPI să asigure plata salariilor restante ale angajaţilor combinatului Oltchim.

Ora 13.30: Dan Diaconescu s-a întors în ţară cu o cursă Viena-Bucureşti, fără să dea detalii despre scopul deplasării. El susţine că în ultimele zile ar fi fost Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco, fără să dea detalii despre scopul deplasării sau data semnării contractului pentru preluarea Oltchim, şi că va pleca din nou în străinătate miercuri, revenind vineri.

Ora 14.00: Dan Diaconescu s-a întâlnit cu oficiali ai Ambasadei SUA. La sfârşitul întâlnirii, care a durat 45 de minute, el a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii. În schimb, diplomaţi americani au declarat pentru Mediafax că: "Reprezentanţii ambasadei au constant întâlniri pentru a înţelege evenimentele politice şi economice".

Ora 15.35: Mitingul celor circa 600 de angajaţi de la Oltchim s-a încheiat. Angajaţii au anunţat că vor protesta în fiecare zi, până când activitatea combinatului va fi repornită şi până când vor primi salariile restante. Ei au ameninţat că după 1 octombrie vor veni să protesteze la Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite