Vântu şi Voiculescu, atacaţi dur de PDL. Dragnea (PSD): Este reacţia unor slugi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii au lansat un atac concertat la adresa a “doi moguli”, pe care i-au acuzat că pun la cale suspendarea şefului statului şi îi manipulează în acest scop pe social-democraţi.

UPDATE Dan Voiculescu: Fac apel la toţi colegii parlamentari să susţină suspendarea lui Traian Băsescu

Senatorul Dan Voiculescu a declarat că intenţionează să susţină parlamentar toate demersurile legale, necesare pentru declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui, potrivit Mediafax.

Dan Voiculescu a făcut un apel la toţi colegii parlamentari să susţină suspendarea lui Traian Băsescu.

"Preşedintele Băsescu simte că majoritatea parlamentară care îl susţine se destramă şi încearcă, din nou, diversiunea cu mogulii. Nu ştiu cine sunt şi ce fac mogulii cu care se luptă Traian Băsescu, dar îl asigur pe preşedintele încă în funcţie că eu, senatorul Voiculescu, voi promova şi susţine necondiţionat demersurile parlamentare care vizează declanşarea suspendării. Un preşedinte obsedat de revanşe personale, conflictul cu presa şi disponibilizări în masă trebuie urgent schimbat. Fac apel la toţi colegii parlamentari, inclusiv la cei de la PDL, UDMR sau minorităţi, să susţină suspendarea lui Traian Băsescu pentru a asigura un viitor mai bun pentru România", a declarat senatorul Dan Voiculescu.

UPDATE Liviu Dragnea: Este reacţia unor slugi

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a dezminţit acuzaţiile lansate de Emil Boc şi Sever Voinescu.

"Şi eu şi Victor Ponta şi ceilalţi colegi din BPN am fost aleşi la Congres. Din câte îmi aduc eu aminte, nu a votat acolo nici Sorin Ovidiu Vîntu, nici Dan Voiculescu, nici altcineva. Nu suntem conduşi de moguli. Este o reacţie a unor slugi ale lui Băsescu, care sunt destul de speriate de afirmaţia lui Victor Ponta, că PSD va începe procedura de suspendare dacă Traian Băsescu promulgă legea adoptată prin fraudă", a afirmat Liviu Dragnea, adăugând că PSD nu a  discutat despre vreun calendar de susprendarea  preşedintelui.

Secretarul general al PSD a spus că Sever Voinescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, se fac vinovaţi de "furt" la adoptarea Legii pensiilor.

"Sever Voinescu se jură că nu fură, dar a fost prins cu raţa în gură. Şi în cazul lui Boc, şi în cazul lui Voinescu şi Anastase vorbim de aceeaşi categorie de slugi ale lui Băsescu... Voinescu ar trebui să stea la masă cu procurorii pentru furtul de voturi", a mai spus Dragnea.

Potrivit acestuia, în cazul în care preşedintele Băsescu ar promulga legea s-ar face vinovat de "favorizarea infractorilor", aceeaşi acuzaţie sub care a fost reţinut şi Sorin Ovidiu Vîntu.

UPDATE  Crin Antonescu: Eu nu pun la cale nimic cu niciun fel de mogul

Liderul liberal Crin Antonescu a reacţionat imediat la acuzele PDL referitoare la implicarea sa în încercarea de suspendare a preşedintelui. „Eu nu pun la cale nimic cu niciun fel de mogul. Dacă vorbim ede suspendarea preşedintelui, atunci vorbim de nişte argumente foarte clare. România are nevoie de un alt Guvern, iar dacă se va constitui o majoritate în Parlament şi preşedintele Traian Băsescu va împiedica această majoritate să-şi pună un nou premier, atunci vom trece la suspendare”, a declarat Antonescu.

Doi moguli şi doi politicieni şi-au dat iar mâna pentru suspendarea preşedintelui afectând interesele României, având ca unic obiectiv să oprească mersul justiţiei sau să aibă acces la resurse neatinse în mandatul actualului preşedinte”, a acuzat prim-ministru. El i-a nominalizat în acest context pe Sorin Ovidiu Vântu şi pe Dan Voiculescu şi l-a “urecheat” şi pe liderul PSD Victor Ponta pentru că, împreună cu alt lider al Opoziţiei, este “preocupat” de debarcarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni. Cu doar o oră mai drevreme, Emil Boc, întrebat de jurnalişti care sunt mogulii la care se referă, evitase să răspundă, mulţumindu-se să întrebe ironic: “Zău, nu-I cunoaşteţi?”.

Şi democrat-liberalul Sever Voinescu-Cotoi i-a atacat dur pe Vîntu şi pe Voiculescu, afirmând că "televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defăimare şi de calomniere" a preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL. El a adăugat că “dorinţa maladivă a celor doi” ţine de “situaţia financiară şi judiciară” a lor. “Din 2005 încoace, nici domnul Vîntu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut să jefuiască după bunul plac din banul public", a declarat PDL-istul. Voinescu-Cotoi şi-a continuat tirada spunând că “atacul” împotriva lui Băsescu se dă prin intermediul unor “politiceni comandaţi”, iar PSD “este în continuare sub comanda lui Vântu”. "De curând, domnul Victor Ponta a recunoscut public că partidul său se afla sub comanda domnului Sorin Ovidiu Vîntu acum câteva luni de zile. Ar fi o naivitate să credem că brusc această legătură a încetat. Se vede de la o poştă coordonarea dintre atacurile antiprezidenţiale ale lui Ponta şi campania mediatică a trustului domnului Vîntu", a susţinut democrat-liberalul. Voinescu-Cotoi a pus la zid şi partidul lui Dan Voiculescu, pe care l-a criticat pentru că face un troc cu PSD: acces la televiziune contra locuri în Parlament.

Cea care a dat startul la atacurile împotriva celor doi patroni de televiziuni a fost Elena Udrea, care scria pe blogul personal cu o zi în urmă: „băieţii buni” se aşază în formaţie de luptă, conduşi în bătălie de Vântu cel neînfricat, pentru a lovi decisiv în Traian Băsescu. Udrea a lansat însă acuzaţii şi mai grave la adresa lui Vîntu şi Voiculescu, sugerând că aceştia ar fi vrut să dea o lovitură de stat.  “Nu pot da lovituri de stat, nici prin intermediul presei şi nici prin partide politice nevolnice şi bine conectate la buzunarele din spate ale respectivilor domni”, a conchis Udrea pe blogul său.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite