Vântu ar putea fi adus cu mandat la judecătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu ar trebui să se prezinte, astăzi, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1. Vântu este aşteptat să dea declaraţii în dosarul privind constituirea

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu ar trebui să se prezinte, astăzi, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1. Vântu este aşteptat să dea declaraţii în dosarul privind constituirea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, care se rejudecă. În cazul în care Vântu nu se prezintă "la bară", va fi adus cu mandat, ca urmare a deciziei magistraţilor care îl aşteptau pe Sorin Ovidiu Vântu la audieri încă de pe 11 ianuarie.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au trimis spre rejudecare dosarul BID, în care omul de afaceri a fost condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare cu executare. Rejudecarea dosarului s-a decis în urma recursului declarat de Vântu, condamnat pentru fals în declaraţii şi uz de fals. Avocatul omului de afaceri, Marian Nazat, "a dărâmat" rând pe rând acuzaţiile, susţinând că faptele nu există, iar clientul său nu a fost audiat pentru acuzaţiile aduse. În schimb, audiată în dosar, Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, a susţinut în faţa judecătorilor că Vântu a depus la BID peste 100 miliarde de lei şi că banii proveneau de la FNI. Vlas a mai susţinut că Vântu l-a folosit pe post de paravan pe Nicolae Popa - dat în urmărire internaţională -, prin intermediul căruia a retras din fond imense sume de bani. O parte din aceştia, conform mărturiilor Ioanei Maria Vlas, ar fi fost folosiţi pentru constituirea capitalului social al BID.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite