Vântu - prieten cu şefii SIE, SRI şi cu Văcăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Băncii Române de Scont (BRS), Teodor Nicolaescu, a fost audiat, ieri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul "FNA". El a declarat că Sorin Ovidiu Vântu avea relaţii foarte

Fostul preşedinte al Băncii Române de Scont (BRS), Teodor Nicolaescu, a fost audiat, ieri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul "FNA". El a declarat că Sorin Ovidiu Vântu avea relaţii foarte puternice, deciziile sale neputând fi încălcate vreodată de o persoană din grupul de firme "Gelsor".
"Vântu are prieteni de nădejde foarte sus-puşi, adică cei doi directori ai SRI şi SIE, actualul preşedinte al Senatului, ofiţeri superiori de poliţie care îl vizitau, dar nu pentru anchetă, oameni de afaceri. Am îndoieli că Ioana Maria Vlas ar fi putut declanşa un scandal privind situaţia FNA, înainte de prăbuşirea lui. Probabil că ar fi fost trimisă în exil, iar sesizarea ei ar fi fost blocată de oamenii lui Vântu. Sorin Ovidiu Vântu ar fi scăpat", a declarat Teodor Nicolaescu magistraţilor. Nicolaescu nu crede în vinovăţia Ioanei Maria Vlas, însă este sigur de puterea lui Vântu."Nu ştiu să i se fi opus cineva din grupul Gelsor lui Vântu. Avea grijă, cine pleca să nu-şi mai găsească de lucru în altă parte, iar în situaţia în care îşi găsea, rămânea tot omul lui Vântu", a mai declarat Nicolaescu. Instanţa va decide, după audierea mai multor martori, dacă va mai fi interogat şi Vântu sau nu.
Singura persoană arestată în dosarul "FNA" este Ioana Maria Vlas, care este acuzată de înşelăciune pentru că, în calitate de preşedinte al SOV Invest, în perioadele 1 aprilie - 1 decembrie 1999 şi 1 martie - 20 aprilie 2000, prin mijloace frauduloase, ar fi indus şi menţinut în eroare 13.200 de investitori la Fondul Naţional de Acumulare, pe care i-ar fi păgubit cu peste 25 miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite