Vântu "joacă" în Liga imobiliară a lui Mitică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Iosif au fost implicaţi în tranzacţia imobiliară pentru care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal,

Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Iosif au fost implicaţi în tranzacţia imobiliară pentru care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul preşedinte la FC Naţional Gino Iorgulescu.

Cei doi se reîntâlnesc în condiţiile în care televiziunile care vor transmite meciurile sunt obligate să difuzeze la începutul fiecărei reprize un spot publicitar al postului Realitatea TV.

Spălare de bani prin tranzacţii succesive

Potrivit rechizitoriului DNA, în anul 1999, Gino Iorgulescu a achiziţionat "în condiţii neclare", de la fostul parlamentar PSD Dan Iosif, "un imobil construit fără autorizaţie, pe un teren în suprafaţă de 600 mp".
Iorgulescu a vândut 1/3 din acest teren, pentru 53.000 de dolari, lui SOV şi Ancăi Dumitrescu (fostă Soare).

Procurorii spun că tranzacţiile au fost continuate de Dumitru Dragomir "şi personaje din anturajul acestuia pentru a readuce bunul primit cu titlu de mită, <> prin tranzacţii imbiliare succesive, sub controlul său".

SOV a apelat la Iorgulescu

DNA susţine că o parte din teren a fost cumpărată de LPF la un preţ preferenţial, iar o parte ar fi fost dată drept mită lui Dragomir. SOV le-a comunicat în scris procurorilor că, în anul 1999, Gino Iorgulescu i-a propus să îi vândă o cotă parte din imobil, amplasat în imediata apropiere a stadionului FC Naţional, cu suma de 25.000 de dolari, lucru pe care l-a acceptat şi care a fost autentificat notarial.

SOV arată că atunci când a aflat că foştii proprietari revendică terenul, l-a împuternicit pe Iorgulescu să-i vândă partea, iar "acesta i-a restituit exact suma pe care i-a dat-o la cumpărare".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite