Vanghelie a ajuns la mâna lui Videanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Capitalei va scoate bani de la fondul de rezervă al primarului general pentru completarea bugetului sectorului 5. Primarul Adriean Videanu trebuie să uite rivalitatea

Consiliul General al Capitalei va scoate bani de la fondul de rezervă al primarului general pentru completarea bugetului sectorului 5.

Primarul Adriean Videanu trebuie să uite rivalitatea dintre el şi Daniel Marian Vanghelie, din campania electorală pentru ocuparea postului de edil-şef. Bugetul local din acest an face mare diferenţă între cele şase sectoare ale Capitalei. Surse din interiorul Consiliului General spun că Primăria Sectorului 5 va fi în 2007 ruda cea săracă a celorlalte entităţi administrative din Bucureşti. Dacă bugetul sectorului 1 ( cel mai bogat din Capitală) se apropie de 800 milioane de lei, rezervele bugetare ale lui Vanghelie reprezintă aproape un sfert din această sumă.

Bugetul sectorului 5 nu acoperă nici salariile

Bugetul pe care îl poate strânge Primăria Sectorului 5, din venituri proprii şi din taxe şi impozite nu depăşeşte 270 milioane de lei. "Bugetul este la limita de jos a supravieţuirii. Nici nu se poate pune problema de investiţii, din moment ce el are bani de salarii numai până în toamnă", a declarat liderul grupului de consilieri ai PSD din Consiliul General al Capitalei, Doru Giugula. El spune că singura salvare a lui Vanghelie ar putea veni chiar de la primarul general, Adriean Videanu, care poate să transfere o sumă de bani din propriul fond de rezervă.

În cursul zilei de vineri, Adriean Videanu a convocat în şedinţă liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei pentru salvarea primarului "care este". Consilierii spun că au fost luate în calcul mai multe variante. Vanghelie ar putea primi de la fondul de rezervă gestionat de Videanu între 135 şi 200 milioane de lei noi, adică mai mult de jumătate din valoarea iniţială a bugetului sectorului 5. Suma exactă, dar şi bugetele finale ale celor şase sectoare vor fi cunoscute după şedinţa de mâine a Consiliului General. Banii din fondul de rezervă al primarului general sunt destinaţi de regulă pentru evenimente speciale. Adică ajutoare financiare pentru persoane care au rămas pe drumuri în urma unor inundaţii sau incendii. Bugetul de "avarie" nu i-a deranjat însă pe aleşii sectorului 5 să plece în deplasări de perfecţionare peste Ocean, nu de alta, dar în urma unor asemenea misiuni economice vor învăţa, probabil, cum să facă treabă mai multă cu bani puţini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite