Vandalii au sustras casete video din televiziunea naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi forţele de ordine a debutat, la fel ca şi prima, după lăsarea întunericului. Spre deosebire însă de prima noapte, când poliţiştii au folosit bastoane şi tunuri de apă, în cea de-a

şi forţele de ordine a debutat, la fel ca şi prima, după lăsarea întunericului. Spre deosebire însă de prima noapte, când poliţiştii au folosit bastoane şi tunuri de apă, în cea de-a doua a fost detaşată în zonă şi poliţia călare, fapt ce i-a ajutat în mai mare măsură la dispersarea demonstranţilor. Într-un interviu difuzat marţi seara de televiziunea naţională, premierul Gyurcsany nu a negat ceea ce a spus în urmă cu câteva luni la o şedinţă internă a Partidului Socialist, dar a precizat că cele declarate se refereau la întreaga clasă politică ungară, că toţi cei care s-au aflat la putere din 1990 încoace se fac vinovaţi de situaţia grea în care se află astăzi Ungaria.
Tot marţi, directorul televiziunii publice a făcut un apel la demonstranţii care în seara precedentă au vandalizat sediul instituţiei. El i-a rugat pe cei care au sustras casete să le aducă înapoi, asigurându-i că acestea sunt "instrumente" de lucru, fără interes comercial. Un semnal de fermitate a venit din partea autorităţilor, care au înştiinţat forţele de ordine că pot folosi toate mijloacele din dotare pentru restabilirea ordinii, mai puţin armele de foc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite