Vanatorii din Covasna s-au adunat la tocana de cerb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 kilograme de carne de cerb, 3 kg de ceapa, tot atatea de rosii si 2 kg de ardei gras sau gogosar. Sarea si pipierul, dupa gust. Acestea sunt ingredientele la baza pentru o tocana vanatoreasca.

10 kilograme de carne de cerb, 3 kg de ceapa, tot atatea de rosii si 2 kg de ardei gras sau gogosar. Sarea si pipierul, dupa gust. Acestea sunt ingredientele la baza pentru o tocana vanatoreasca. Fiindca aceste delicatese nu sunt o problema in comuna covasneana Malnas, primarul a dat sfoara in judet si a strans toti vanatorii, care au fost pusi la incercare la prima editie a ,Zilelor vanatoresti".
"Doi capriori si un cerb au fost transati, iar bucatile cele mai alese le-au fost incredintate celor zece echipe care s-au prins in concurs. Sa stiti ca nu este la indemana oricui sa gatesti vanatul. Trebuie ales ceaunul potrivit, lemne uscate de fag, potrivit de groase, cat sa tina flacara aprinsa ca zeama sa dea in clocot atat cat trebuie, iar carnea sa nu se intareasca", ne-a dezvaluit Laszlo Bela, seful Asociatiei Vana-torilor si Pescarilor Sportivi din Covasna. Apoi, fiecare vanator are propriile secrete: cat se pune paprika, cimbru si alte mirodenii numai de ei stiute. Si, sa nu uitam, ca sa fragezeasca carnea, cunoscatorii adauga vin alb, care trebuie sa fie nici prea dulce, nici prea acru, nici prea mult, dar nici putin. Toata suflarea satului s-a adunat la sarbatoarea campeneasca. Organizatorii au culcat la pamant si un tauras de 400 kg, pe care l-au pus la protap, a carui preparare a durat mai bine de 12 ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite