Vanatoarea in Delta Dunarii este o solutie, nu o problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al asociatiilor de vanatoare din UE, Yves Lecocg, considera ca autoritatile statului roman au gresit atunci cand au interzis vanatoarea in Delta Dunarii din cauza gripei aviare.

Secretarul general al asociatiilor de vanatoare din UE, Yves Lecocg, considera ca autoritatile statului roman au gresit atunci cand au interzis vanatoarea in Delta Dunarii din cauza gripei aviare.
"Autoritatile romane nu au inteles faptul ca vanatoarea este o solutie, nu o problema", a declarat Yves Lecocg in cadrul unei intalniri care a avut loc ieri, in Bucuresti, cu presedintele Consiliului National de Vanatoare (CNV), Neculai Selaru. Conform presedintelui CNV, ministrul agriculturii nu a tinut cont de pozitia Consiliului International al Vanatorii care recomanda vanatorilor sa continue sa-si exercite activitatea pentru depistarea mortalitatilor si sa puna la dispozitia organelor interesate esantioane de pasari prelevate prin vanatoare. ,Noi i-am propus ministrului Gheorghe Flutur o solutie ieftina de prelevare a probelor: vanatoarea, insa domnia sa nu a luat-o in considerare. Ne invartim in masuri utopice. S-a vorbit despre vanatoare cu plase, in scopul prelevarii de probe ale pasarilor infestate. Acest gen de vanatoarea nu este posibil in Romania pentru ca, o data, nu avem tehnologia necesara, iar apoi datorita costurilor enorme pe care tara noastra nu le poate suporta", a declarat presedintele CNV. In Rusia, de exemplu, vanatorii au impuscat 72.000 de pasari. Nu trebuie luate solutii doar la sol, ci trebuie cumva controlate si pasarile salbatice din aer. Mai nou, acum s-a interzis si pescuitul", a declarat Neculai Selaru. Yves Lecocg a declarat ca legea vanatorii in Romania este una foarte buna. ,Daca se va schimba, e ca si cum ai lua un ceas bun, care merge la secunda, si l-ai strica", crede oficialul european.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite