Vânătoare de rromi la Napoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a tentativei unei românce, de etnie rromă, de a fura un bebeluş, dintr-un apartament din Napoli, furia italienilor de rând scapă de sub control. Un rrom a fost înjunghiat, un altul

Ca urmare a tentativei unei românce, de etnie rromă, de a fura un bebeluş, dintr-un apartament din Napoli, furia italienilor de rând scapă de sub control. Un rrom a fost înjunghiat, un altul - bătut, iar o tabără de nomazi a fost incendiată în oraşul italian Napoli.

Incidentele au fost confirmate de cotidianul "La Repubblica", ce oferă amănunte în ediţia sa electronică. Barăcile incendiate fuseseră deja părăsite de nomazi, care se speriaseră în urma unor ameninţări.

Comisar pentru ţigani

Ieri s-a desfăşurat la Roma, în sediul guvernului, întâlnirea dintre primarul oraşului Milano, Letizia Moratti, şi ministrul de interne italian, Roberto Maroni. Oficial, cei doi s-au întâlnit să discute despre siguranţa publică, dar principalul subiect pus pe tapet au fost românii. Contextul este unul foarte delicat, date fiind recentele infracţiuni comise de români şi relatate cu lux de amănunte în presă.

La finalul întâlnirii, Maroni a anunţat punctele după care se va ghida noul decret pentru siguranţa publică. După spusele ministrului, se va pune accent pe pedepsirea cu închisoarea pentru delictul de imigraţie clandestină şi pe expulzarea cetăţenilor comunitari fără venit şi casă.

Referindu-se la întâlnirea cu edilul-şef al oraşului Milano, Maroni a anunţat că săptămâna viitoare va fi numit un "comisar" pentru problema ţiganilor.

Afişul spaniol, filă de dosar

Ca urmare a afişului prin care se interzicea accesul românilor şi al câinilor într-un magazin din Mallorca, Ambasada României a iniţiat o serie de demersuri oficiale pe lângă autorităţile din Spania.

Un consilier al ambasadei a avut o discuţie telefonică cu Miguel Ferrer, primarul din Alcudia, care a confirmat demararea unei cercetări judiciare. Din primele informaţii rezultă că fapta poate fi încadrată ca infracţiune de xenofobie, sancţionată de Codul Penal spaniol. (Olivera Taban, Spania)

Ediţia online a cotidianului italian "Il Giornale" prezintă cu lux de amănunte situaţia explozivă provocată în Peninsulă de emigranţii aflaţi în afara legii. Napoli a fost scena unor violenţe, mai multe tabere de rromi fiind atacate de mulţimea furioasă. Forţele de ordine au intervenit pentru a calma spiritele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite