Vânătoare de maşini second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile expuse spre vânzare pe domeniul public şi privat vor fi ridicate, iar proprietarii autoturismelor riscă amenzi de până la 2.500 de lei Maramureşenii care vor să-şi vândă maşina

Maşinile expuse spre vânzare pe domeniul public şi privat vor fi ridicate, iar proprietarii autoturismelor riscă amenzi de până la 2.500 de lei

Maramureşenii care vor să-şi vândă maşina trebuie fie să meargă cu ea în târg, fie să scoată anunţul de vânzare dacă parchează în centrul oraşului.

Autorităţile din Baia Mare iau măsuri drastice împotriva proprietarilor de autoturisme care au transformat unele zone din municipiu în târguri auto.

Hotărârea a fost luată după ce trotuarele şi parcările au fost tot mai mult ocupate de maşini scoase la vânzare. Autovehiculele sunt parcate regulamentar, dar puţine aparţin locatarilor sau operatorilor economici din zonă.

"De astăzi, proprietarii maşinilor aflate pe spaţiul public vor fi somaţi, iar dacă într-o săptămână nu se vor conforma, firma cu care avem contract le va ridica maşinile şi le va duce în parcul auto special amenajat", a spus Vasile Barbul, director al Direcţiei de Servicii Publice din Primăria Baia Mare.

Proprietarii nu ştiu nimic

Unii proprietari neagă că şi-au lăsat maşinile în parcări pentru a le vinde şi spun că locuiesc în zonă, deşi autoturismele pot fi văzute în aceleaşi locuri de dimineaţa până seara.

Alţii susţin că nu doresc să meargă în târgul auto, nemulţumiţi de condiţiile care li se oferă. Niciunul nu a auzit însă de hotărârea aleşilor locali. "Nu am auzit de acest lucru, iar maşina mea e acolo de o săptămână cu eticheta de vânzare şi am tot dreptul, că doar acolo locuiesc" , a explicat Vasile Leşan.

"Peste săptămână nu se poate lăsa la târgul auto. Acolo dacă mergi te alegi cu maşina zgâriată şi distrusă", a spus Florin Andor.

Condiţii în târgul auto

Adiel Florian, directorul societăţii care administrează şi târgul auto susţine că spaţiul amenajat are toate condiţiile. "Nu au ce căuta în oraş cu maşinile. Ştim că sunt mulţi care aduc şi 10 maşini din străinătate şi le lasă pe trotuare.

Taxele pe care le percepem sunt de 10 lei pentru maşinile mici şi pot ajunge până la 50 lei în funcţie de spaţiul ocupat. Le oferim toate condiţiile", a spus Florian. Suprafaţa totală a târgului auto este de 10.965 de metri pătraţi.

Dacă nu respectă legea, samsarii de maşini vor fi obligaţi să scoată atât de mulţi bani din buzunar încât s-ar putea ca afacerile să nu le mai fie rentabile.

Amenzi usturătoare

Aleşii locali au aprobat o hotărâre, intrată în vigoare pe 1 august , potrivit căreia maşinile expuse spre vânzare pe domeniul public şi privat al municipiului vor fi ridicate. Amenzile sunt cuprinse între 2.000 lei şi 2.500 lei.

Potrivit noii reglementări, vânzarea maşinilor se poate face numai în târgul auto sau într-un showroom. Pentru recuperarea autoturismelor, proprietarii vor avea de achitat, pe lângă amendă, 500 de lei taxă de transport şi 100 de lei taxa de depozitare a vehiculului.

Nu au ce căuta în oraş cu maşinile. Ştim că sunt mulţi care aduc şi 10 maşini din străinătate şi le lasă pe trotuare
Adiel Florian
directorul societăţii Piaţa Aliment S.A.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite