Valoarea tichetului de masă va creşte din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru semestrul doi al acestui an, respectiv din septembrie valoarea nominală a tichetului de masă va creşte de la 7,41 lei la 7,56 lei. Potrivit unui ordin al Ministerului Muncii, publicat

Pentru semestrul doi al acestui an, respectiv din septembrie valoarea nominală a tichetului de masă va creşte de la 7,41 lei la 7,56 lei. Potrivit unui ordin al Ministerului Muncii, publicat miercuri, 25 iulie, în "Monitorul Oficial", din luna august, suma lunară care se acordă sub formă de tichete de creşă se va majora şi ea de la 300 la 320 de lei.

Legea 193/2006 stipulează că tichete de creşă pot primi angajaţii societăţilor comerciale, regiilor autonome, societăţilor şi companiilor naţionale, instituţiilor din sectorul bugetar, unităţilor cooperatiste sau persoanele juridice şi persoanele fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă.

Ce trebuie să ştie părintele

Aceste tichete pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul salariatului. Pentru primirea lor, părintele sau, după caz, tutorele trebuie să depună o cerere.

În plus, este nevoie şi de actul doveditor eliberat de unitatea educaţională unde este înscris copilul, precum şi de o declaraţie pe proprie răspundere că celălalt părinte/tutore nu primeşte tichete de creşă şi nu beneficiază de concediul şi indemnizaţia care se acordă pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv până la trei ani în cazul copilului cu handicap.

Dosarul trebuie să mai conţină şi livretul de familie sau, în cazul în care acesta nu a fost emis, copia certificatului de naştere al copilului sau a extrasului de naştere, precum şi de alte documente solicitate de angajator.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite