Valeriu Tabără, acuzat că are culturi ilegale de soia modificate genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia ecologistă Greenpeace susţine că a descoperit, în judeţul Timiş, culturi ilegale de soia modificate genetic, care aparţin deputatului PD Valeriu Tabără, fostul ministru al

Organizaţia ecologistă Greenpeace susţine că a descoperit, în judeţul Timiş, culturi ilegale de soia modificate genetic, care aparţin deputatului PD Valeriu Tabără, fostul ministru al agriculturii. Culturile se află în Staţiunea de Cercetare Lovrin.
Greenpeace mai spune că Tabără, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din parlament şi cercetător la Staţiunea Lovrin, a iniţiat o campanie pentru eliminarea unor prevederi legislative care interzic cultivarea şi testarea organismelor modificate genetic în ariile protejate şi la o distanţă mai mică de 15 km faţă de acestea. Până la închiderea ediţiei, deputatul Valeriu Tabără nu a putut fi contactat. Cu numai o lună în urmă, compania Grivco, care a aparţinut conservatorului Dan Voiculescu, a fost amendată pentru cultivarea ilegală a soiei MG în Parcul Natural Comana.
Acum, compania a început să-şi distrugă culturile. "Am verificat acum o săptămână terenurile lui Voiculescu şi am constatat că această companie a început să respecte legea şi să distrugă culturile ilegale de soia MG", a declarat Anamaria Bogdan, purtător de cuvânt Greenpeace în România. Greenpeace cere Guvernului României să păstreze în vigoare interzicerea cultivării OMG în arii protejate şi la 15 km în jurul lor, pentru a proteja mediul, şi conducerii Camerei Deputaţilor să-l îndepărteze pe Valeriu Tabără din cadrul Comisiei pentru Agricultură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite