Valeriu Stoica acuză PNL de diletantism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cu experţi constituţionali din ţară şi din centre de cercetare din străinătate. Fostul preşedinte liberal a precizat că rezultatul acestor discuţii va fi materializat într-un document pe

cu experţi constituţionali din ţară şi din centre de cercetare din străinătate. Fostul preşedinte liberal a precizat că rezultatul acestor discuţii va fi materializat într-un document pe care îl va supune analizei partidului şi dezbaterii societăţii civile. El a adăugat că va încerca să creeze, în paralel, un cadru în care societatea civilă, factorii politici şi experţii să poată dialoga pe marginea modificărilor constituţionale. Stoica a precizat că la baza acestei decizii au stat refuzul primului-ministru de a-i lăsa lui rolul central în formarea şi coordonarea echipei respective, precum şi unele propuneri nefericite de modificare a Legii fundamentale. El a arătat că nu vrea să fie "un pion într-un joc politic ilegitim" şi a avertizat asupra pericolului unui nou eşec constituţional în România. Fostul lider liberal a precizat că scrisoarea trimisă lui Tăriceanu este doar primul dintre demersurile publice la adresa actualei conduceri a partidului, care vor continua cu formularea unei poziţii publice cu privire la consecinţele cazului Patriciu asupra situaţiei din partid şi din Alianţă şi cu o reevaluare a strategiei de unificare a forţelor de dreapta.
Partidul se apără
Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a apreciat însă că Valeriu Stoica critică "ceva ce nu există", arătând că PNL nu a formulat o propunere concretă de desfiinţare a Curţii Constituţionale. Meleşcanu a adăugat că ex-preşedintele liberal ar trebui să vină la lucrările comisiei interne şi să-şi argumenteze teoriile, nu să apeleze la presă pentru acest lucru.

Conducerea PNL a decis, săptămâna trecută, înfiinţarea unei comisii interne, care să elaboreze proiectul pentru o nouă revizuire a Constituţiei. Liberalii urmăresc, în principal, adoptarea republicii parlamentare ca formă de guvernământ şi departajarea atribuţiilor celor două Camere ale Legislativului, Senatul urmând să preia atribuţiile pe care le are în prezent Curtea Constituţională. Comisia respectivă va fi coordonată de vicepreşedintele Teodor Meleşcanu şi îi cuprinde pe Bogdan Olteanu, Titu Gheorghiof, Mircea Ionescu-Quintus, Puiu Haşotti şi Valeriu Stoica.

"Din păcate, evoluţiile recente, începând de la modul în care a fost constituită echipa liberală şi terminând cu o stupefiantă propunere de desfiinţare a Curţii Constituţionale, mă obligă să mă distanţez categoric şi public de acest demers. Noua iniţiativă de revizuire a Constituţiei a început cu stângul. Diletantismul şi politizarea o umbresc în mod nepermis."
Din scrisoarea lui Valeriu Stoica

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite