„Valeriu Lazarov, un guru al televiziunii spaniole” – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţiile din Spania continuă să prezinte efectele crizei economice. De asemenea, numărul românilor şi subvenţiile oferite acestora constituie alte subiecte de atracţie pentru presa din Spania.

„Fostul director al postului TV Telecinco, Valeriu Lazarov, vorbeşte despre oamenii care i-au schimbat viaţa” anunţă „El Semanal Digital”.

Denumit „guru de la televiziune” de către redactorii care l-au intervievat, românul Valeriu Lazarov vorbeşte despre perioada în care a fost director al postului Telecinco şi a lucrat în Spania, revoluţionând, acum 40 de ani, televiziunea spaniolă. El afirmă că oamenii care i-au influenţat viaţa au fost Juan Jose Roson, directorul Radioteleviziunii spaniole, Adolfo Suarez, preşedintele guvernului din acea vreme, şi premierul italian Silvio Berlusconi.

„18.000 de euro pentru ajutarea şi formarea românilor” titrează, în această dimineaţă, „Levante de Castellon”.

Primăria din Castellon a hotărât să subvenţioneze activităţile Fundaţiei Sfântul Nicolae din localitate cu suma de 18.720 de euro. Fundaţia desfăşoară activităţi de formare profesională în limba spaniolă, valenciană şi română, susţine programe de ajutor social destinate îmbunătăţirii vieţii cetăţenilor şi organizează activităţi culturale. Decizia a fost luată ieri de către Comisia de Servicii pentu Cetăţeni a primăriei Castellon, în cadrul unui program de cooperare între administraţie şi asociaţiile de imigranţi.

“Oferta de muncă pentru imigranţii din Galicia se reduce cu 70% din cauza crizei” informează “El Faro de Vigo”.

Din Catalogul Ocupaţiilor Dificil de Acoperit, care cuprinde locuri de muncă oferite în special imigranţilor, ediţia octombrie-decembrie 2008, secţiunea destinată regiunii Galicia, au dispărut meserii pentru care aproape niciodată nu se găseau suficienţi muncitori: geamgiu, zidar, bucătar, salvamar, gunoier, tinichigiu, spălător de maşini, brutari, femeie de serviciu sau muncitori necalificaţi. Astfel, posturile oferite sunt mai puţine cu 70%, rămânând doar 20 de meserii la care pot avea acces imigranţii.

„Românii, cei mai numeroşi străini din Granada” relevă „20.minutos”

Pentru prima oară, românii devin cea mai numeroasă comunitate străină din Granada, devansându-i pe marocani. Datele oferite de Institutul Naţional de Statistică din Spania anunţă existenţa unui număr de 10.475 de compatrioţi, în raport cu 8.396 de cetăţeni marocani. În total, în Granada, au fost recenzaţi 58.000 de străini.

„141 de copii români care locuiesc în cocioabele din Caniada Real vor fi şcolarizaţi într-un centru construit special pentru ei” se anunţă în ziarul „Si, se puede”.

Noul colegiu, construit pe strada Rafael Finat, va fi administrat de Crucea Roşie şi va dispune de o echipă didactică formată din şapte profesori şi un asistent social. Obiectivele stabilite pentru acest proiect sunt alfabetizarea iniţială a copiilor, ameliorarea unor carenţe educative şi conştientizarea familiilor minorilor faţă de importanţa educaţiei în construirea unei vieţi demne.

“ Compania telefonică Movistar, lider în segmentul de imigranţi” informează cotidianul “ABC”.

Conform datelor prezentate de operatorii de telefonie mobilă din Spania, Movistar este lider în segmentul imigranţi, cu o cotă de 45%, urmată îndeaproape de Vodafone Espana, cu 41,8%, şi Orange, 12,5%. În raportul prezentat, Vodafone stabileşte media consumului unui imigrant la 64 - 65 de euro lunar. De asemenea, estimează că 67,7% dintre apelurile imigranţilor sunt realizate de la centrele special amenajate pentru apeluri internaţionale, 29,2%, de la telefoanele mobile, 19%, de la telefoanele fixe şi 6%, de la cabinele telefonice publice de pe stradă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite