Valea Oltului, blocata de tone de stanca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stancile care au blocat DN 7 si calea ferata Rm.Valcea - Sibiu au fost dinamitate, ieri dupa-amiaza, pentru a se permite deblocarea integrala a celor doua magistrale, rutiera si feroviara, si pentru a

Stancile care au blocat DN 7 si calea ferata Rm.Valcea - Sibiu au fost dinamitate, ieri dupa-amiaza, pentru a se permite deblocarea integrala a celor doua magistrale, rutiera si feroviara, si pentru a se evita noi prabusiri. Au fost puse 40 kg de explozibil, iar artificierii si organele de ordine au asigurat ca operatiunea sa se desfasoare in bune conditii. DN 7 si calea ferata Rm.Valcea - Sibiu au fost blocate miercuri seara la Raul Vadului, pe raza localitatii Caineni din judetul Valcea. Cantitatile mari de pietris si grohotis cazute din munte au blocat in totalitate, pe o portiune de 50 de metri, intregul drum rutier, cat si calea ferata. Se actioneaza cu utilaje din trei judete, Valcea, Sibiu si Brasov, pentru eliminarea cantitatilor de piatra cazute inclusiv dupa explozia provocata prin dinamitare. Din cate am aflat, intrucat constructorii specialisti in domeniu sunt in vacanta in perioada de Sarbatori, la eliminarea stancilor si pietrelor actioneaza muncitorii de intretinere si reparatii de la Drumurile Na-tionale. Prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca "speram ca astazi dupa-amiaza sa se dea drumul atat la circulatia rutiera, cat si la cea feroviara, pentru ca sa se poata face legatura, inainte de venirea Anului Nou, intre Oltenia si Ardeal". Specialistii apreciaza ca de aceasta data blocarea drumului national s-a produs din cauza ploilor si topirii zapezilor, care au facut sa se prabuseasca mari cantitati de pietre, grohotis, vegetatie forestiera, cantitati care sunt de zece ori mai mari decat cele cazute in septembrie anul acesta, cand a fost din nou blocat drumul national. Se vorbeste si despre executarea in aceasta zona a unui tunel, proiect care a fost inceput in urma cu 10-12 ani, dar nefinalizat. Prin realizarea unui tunel, se evita caderi de stanci si blocarea drumurilor rutiere si feroviare de pe Valea Oltului.

Traficul rutier pe Valea Prahovei se desfasoara cu dificultate
Traficul rutier pe Valea Prahovei se desfasoara cu dificultate intre Sinaia si Busteni din cauza aglomeratiei provocate de blocarea circulatiei pe Valea Oltului, multi soferi care vor sa ajunga la Sibiu preferand aceasta ruta ocolitoare prin Brasov. Aglomeratia este mai mare mai ales pe sensul de mers spre Brasov, intrucat foarte multi turisti merg sa-si petreaca Revelionul in statiunile de pe Valea Prahovei si la Poiana Brasov. Astfel, intre Sinaia si Busteni se circula bara la bara, distanta de circa zece kilometri fiind parcursa in aproape trei sferturi de ora.

Politia Rutiera pazeste Revelionul
Efectivele Politiei Rutiere care vor fi in strada in noaptea de Revelion au fost suplimentate atat pentru dirijarea, cat si pentru supravegherea traficului. Echipajele mobile dotate cu aparate radar se vor afla la lucru si vor "filma" toate incalcarile regulamentului de circulatie nu doar depasirea vitezei legale. Pentru depistarea conducatorilor auto aflati sub influenta alcoolului vor fi organizate mai multe filtre decat in zilele obisnuite. Pe DN1, intre Bucuresti si Brasov, pe langa radarele fixe vor fi scoase toate echipajele politiei rutiere pentru a preveni producerea accidentelor grave.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite