Vacile din Australia sunt "tratate" zilnic cu vin roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa se obţine cea mai fragedă carne din lume, care costă 100$ porţia

"The Independent" a dezvăluit, ieri, secretul acestui succes: vacile beau câte un litru de vin roşu pe zi.
Muşchiul de vacă de bună calitate se vinde cu preţuri exorbitante, depăşind adesea suma de 100 de dolari americani pentru o singură porţie, de 180 de grame. Fermierii din întreaga lume se întrec în a găsi noi metode pentru a asigura frăgezimea viitoarelor fripturi. Japonezii, de pildă, le dau vacilor crescute pentru carne câte un litru de bere pe zi, le fac masaje pentru a le relaxa muşchii şi le pun muzică de Mozart pe timpul nopţii, ca să rumege fericite. În Margaret River, vacile din rasa Wagyu beau câte un litru de vin roşu pe zi.
La început, viţeii se îmbată
Fermierul Peter Semini spune că raţia de vin este împărţită în două porţii: 300 de mililitri dimineaţa şi restul seara, înainte de "ora stingerii". Viţeii de peste patru luni, care sunt crescuţi până la această vârstă lângă mamele lor, pe o vastă păşune, sunt aduşi în grajdurile pentru "îngrăşat" şi, deşi abia au renunţat la lapte, încep să fie "serviţi" cu vin. La început, ei se îmbată şi se clatină pe picioare, dar după câteva săptămâni se obişnuiesc şi la orele stabilite aleargă spre staulul unde îi aşteaptă porţia de vin. În plus, cu o sută de zile înainte de tăiere, animalele primesc oricât de multă hrană vor să mănânce, iar în ziua "Z" sunt tratate cu deosebită blândeţe, li se face un masaj şi sunt adormite, ca să nu se sperie. Vacile nu sunt tăiate înainte de a atinge vârsta de doi ani, pentru că testele au dovedit că viţeii au carnea mai toxică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite