Vaccinare antirabie la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alertă maximă la Botoşani de la o vulpe bănuită de turbare prinsă în centrul oraşului. Animalul a fost găsit de paznicii Bisericii Uspenia după ce a fost atacat de o haită de câini

Alertă maximă la Botoşani de la o vulpe bănuită de turbare prinsă în centrul oraşului. Animalul a fost găsit de paznicii Bisericii Uspenia după ce a fost atacat de o haită de câini maidanezi. Potrivit specialiştilor DSV, animalul dădea semne specifice rabiei şi a fost ucis.

Dacă analizele de laborator vor confirma că vulpea era turbată, toate animalele fără stăpân din oraş vor fi eutanasiate, a anunţat prefectul judeţului, Gheorghe Sorescu. Asta pentru că haita de cinci câini vagabonzi care au încolţit vulpea sunt suspecţi acum de rabie şi pot răspândi cu uşurinţă boala în rândul populaţiei.

Un plan de acţiune se va stabili miercuri-dimineaţă când sunt aşteptate rezultatele de laborator. Conducerea ASP a anunţat că va începe vaccinarea populaţiei din centrul vechi al oraşului care a intrat în contact cu vulpea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite