Vaccin împotriva obezităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O injecţie care ar avea puterea de a vindeca obezitatea va fi disponibil pe piaţă în următorii cinci ani, anunţă cercetătorii citaţi de "DailyMail." Specialiştii de la Colegiul

O injecţie care ar avea puterea de a vindeca obezitatea va fi disponibil pe piaţă în următorii cinci ani, anunţă cercetătorii citaţi de "DailyMail."

Specialiştii de la Colegiul Universitar din Londra au creat un medicament care poate controla nivelul hormonal al pacienţilor pentru a opri senzaţia de foame.

Echipa de cercetători a făcut această descoperire în timp ce studia efectul operaţiei de introducere a inelului gastric, care alterează nivelul unui hormon responsabil cu senzaţia de foame, dar şi al altor hormoni implicaţi în reglarea nivelului glucozei. În momentul de faţă, cercetătorii încearcă să recreeze acest efect al operaţiei într-un medicament.

În urma studiilor s-a observat că pacienţii cărora li s-a administrat injecţia au pierdut un kilogram pe săptămână. Injecţiile trebuie administrate pacienţilor de trei ori pe zi.

Specialiştii speră ca în scurt timp să reuşească să înlocuiască injecţia cu o pastilă care să aibă acelaşi efect de diminuare a poftei de mâncare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite