Vacanţe de două milioane de euro pe tichete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii din turism au vândut în acest an pachte de vacanţă în valoaer totală de aproximativ două milioane de euro, potrivit datelor ministerului de resort.

Între agenţiile de turism şi minister s-au iscat cotradicţii cu privire la valoarea comisionului operatorilor din domeniu. Comisionul de 10% acordat agenţiilor de turism ce vând pachete turistice prin intermediul tichetelor de vacanţă îi nemulţumeşte pe reprezentanţii agenţiilor şi patronatelor din domeniu.
„Sperăm ca neînţelegerile privind comisoanele să se rezolve şi să accelerăm implementarea Legii tichetelor de vacanţă“, a declarat Elena Udrea, ministrul Turismului.

Pe de altă parte, reprezentanţii agenţiilor de turism cer eliminarea comisionului.
„Cerem eliminarea limitării comisioanelor, pentru că un produs turistic nu poate fi vândut la preţuri diferite dacă se plăteşte cu tichete de vacanţă sau cubani“, a declarat, recent, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Aceasta a adăugat că 80 de procente din comisionul de 10% încasat de agenţii sunt plătite către firmele emitente de tichete.

În ciuda nemulţumirii reprezentanţilor agenţiilor, ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că în acest an se va păstra o limită impusă a comisioanelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite