Vacanţă de iarnă la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism le oferă discounturi celor care îşi plătesc integral biletele pentru vacanţa de iarnă până la sfârşitul lunii octombrie. Cea mai scumpă destinaţie din ţară rămâne Valea Prahovei, unde sejurul de Revelion costă peste 1.200 de lei.

Citiţi şi:
Constanţa: Crăciun pe litoral, de la 200 de lei
Constanţa: Sărbători de iarnă la bulgari cu 30 de euro
O săptămână ieftină la băi
Vacanţă boemă  în capitala valsului

Berlin, oraşul vacanţei din plin

Timişoara: Turiştii bănăţeni de criză pleacă în vacanţă toamna

adevarul.it: Românii renunţă la vacanţele de iarnă în străinătate
adevarul.it: Vacanţele de iarnă ale românilor, mai sărace anul acesta
adevarul.it: Cum petrec românii un concediu ieftin
adevarul.it: Au apărut primele oferte pentru Revelion!
adevarul.es: Vacanțe low-cost în Spania
adevarul.es: România, printre preferinţele de vacanţă ale turiştilor din UE
adevarul.es: Topul celor mai relaxante hoteluri din Spania
adevarul.es: Românii fac vacanţa la dentist

Agenţii de turism estimează că anul acesta vor vinde mai puţine vacanţe de iarnă, din cauza crizei. „Aşa cum în sezonul de vară s-au semnalat scăderi în sectorul de turism cu 20-30% faţă de anii precedenţi, raporturile se vor păstra şi pentru sezonul de iarnă. Mai exact vom avea parte de clienţi mai puţini şi de preţuri mai temperate“, a spus Ioan Ceuşan, de la Agenţia de Turism Adonis din Târgu Mureş.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care operatorii susţin că românii sunt mai interesaţi să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă în ţară, mai ales că beneficiază de oferte speciale dacă îşi rezervă de acum vacanţa. De pildă, la Agenţia „Avia Travel“ din Brăila sunt epuizate biletele pentru petrecerea Crăciunului la Predeal. „Oferta a fost de 375 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare la hotel de trei stele, cu masă festivă şi program artistic în noaptea de Crăciun“, a declarat Puica Zaharia, manager.

Valea Oltului şi Valea Prahovei, Concurente

Alţi operatori preferă să păstreze preţurile mai ridicate, însă oferă discounturi pentru rezervările timpurii. „Până la 30 octombrie avem reducere de 10%. În ţară sunt căutate în special staţiunile de pe Valea Prahovei, iar preţurile nu sunt diferite faţă de anii trecuţi“, a spus Nuţi Nicola, director de vânzări al Agenţiei Mapamond din Craiova. Un sejur de patru zile la un hotel de trei stele pe Valea Prahovei variază între 1.150 şi 1.550 de lei. „Pentru staţiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia, Buşteni şi Azuga, avem pachete turistice de cinci sau de şase zile, la hoteluri, pensiuni şi vile. Preţurile pornesc de la 300 de euro şi ajung până la 600 de euro de persoană“, a declarat Doina Ana Ion, agent de turism.

La concurenţă sunt sejururile de pe Valea Oltului, unde preţurile sunt mai mici. „Pe Valea Oltului, la Olăneşti sau la Govora, trei nopţi de cazare cu bonuri de masă şi cină festivă la hotel de două stele costă 750 de lei de persoană. La Borşa, în Maramureş, un sejur de şase nopţi de cazare cu mic dejun, cină tradiţională şi masă festivă de Revelion costă 1.270 lei de persoană“, a spus Adriana Braicăr, de la agenţia Oltextur din Slatina. Oferte mai ieftine sunt la pensiunile din Maramureş şi Băile Herculane, unde trei nopţi de cazare cu demipensiune, masă festivă de Revelion şi carnaval la 1 ianuarie costă 750 de lei.  ; Grupaj realizat cu ajutorul redacţiilor „Adevărul de Seară“

Sărbători în ţări de vis

Crăciun în Laponia. Preţurile pentru a petrece sărbătorile în ţara lui Moş Crăciun încep de la 900 de euro pentru copii şi 1.800 de euro pentru adulţi. Dacă ajungeţi acolo, nu rataţi festivalul zăpezii, Grădina Zoologică Arctică şi barul de gheaţă.

Vacanţă în Caraibe. Un sejur de şapte zile de Revelion în Caraibe, cu croazieră inclusă la Havana, Cuba, costă de la 2.120 de euro, cu cazare în cameră dublă. 

Revelion în Elveţia. Sejurul porneşte de la 370 de euro pentru o persoană, pentru cinci zile.

Vacanţă exotică. Pentru cei care vor să petreacă Revelionul la umbra palmierilor, Iordania este una dintre destinaţiile ideale. Preţurile încep de la 995 de euro, iar safariul în deşert este inclus.

Curse directe la Salzburg

image

Românii preferă Austria pentru schi



Companiile aeriene au şi ele oferte speciale de sărbători. De pildă, unii transportatori sunt dispuşi să ofere amatorilor de schi transportul echipamentului gratuit. Una dintre cele mai accesibile destinaţii din Europa este Austria.

Potrivit lui Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, anul trecut, Austria a fost vizitată de 220.000 de români, conducând detaşat în topul destinaţiilor de iarnă. Astfel, companiile aeriene au introdus, în perioada decembrie - februarie, curse directe între Bucureşti şi Salzburg, una dintre destinaţiile de iarnă cele mai populare. La Tarom, preţul unui bilet porneşte de la 225 de euro, iar la Blue-Air  biletele pornesc de la 47 de euro, cu taxe incluse, asigurând transportul echipamentului de schi.

„Cei mai mulţi turişti au solicitat Austria pentru schi. Preţurile pornesc de la 290 de euro demipensiune, şapte nopţi la două stele. Preţurile sunt ceva mai mici faţă de 2008“, a declarat Alina Petrea, de la Aris Travel Galaţi.

Un pachet de Crăciun la Salzburg costă la Best Tourism din Bucureşti 395 de euro de persoană pentru cinci zile (cu bilet de avion inclus), în timp ce la Christian Tour oferta de Revelion este de 250 de euro de persoană (transport cu autocarul).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite